Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Перемячи

Перемячи

Перемячі-це улюблена багатьма страва. Прийшла вона до нас з татарської кухні. У нас вона є не вельми популярна, але в татарських сім'ях немає господині, яка б не вміла готувати перемячі. Потрібно віддати належне, що ці повітряні, дріжджові пиріжки просто тануть у роті. Вони здатні спокусити навіть самого норовистого противника дріжджового тіста, причому смаженого в маслі. Адже тільки уявіть, як це ніжне тісто, м'яке, повітряне, соковите, тому що смажене на соняшниковій олії, торкається ваших губ і тане, тане, тане. Ви відкушує це тісто, просочене всередині м'ясним соком, а потім кусаєте м'ясо і злітаєте від задоволення.

Кількість порцій 8
Час приготування 60 хв

  1. 1. Молоко — 300 мл.
  2. 2. Маргарин (або вершкове масло) — 40 г.
  3. 3. Сіль — 1-2 ч.л.
  4. 4. Борошно пшеничне — 500 г.
  5. 5. Дріжджі (сухі) — 1,5 ч.л.
  6. 6. Олія рослинна — 400-500 мл.
  7. 7. М'ясо — 600 г.
  8. 8. Перець чорний мелений — За смаком
  9. 9. Вода (для начинки) — 50-70 мл.
  10. 10. Цибуля — 3 шт.
  11. 11. Цукор — 3/4 ст.л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Молоко підігріти. Маргарин (масло) розтопити. Борошно просіяти. Налити молоко, рослинну олію (1 ст. л.), маргарин (масло), цукор, сіль (1 ч. л.), борошно, дріжджі. Замісити тісто.

  2. М'ясо і  цибулю пропустити через м'ясорубку, додати сіль, перець і воду, добре перемішати.

  3. З тіста сформувати товстий джгут. Порізати на 16-18 частин.

  4. Руками сформувати коржі. У центр коржів покласти начинку. Зібрати края в збірку, залишити в центрі отвір, діаметром 1-1,5 см.

  5. У сковороді розігріти олію (олії багато). Перемячі покласти отвором вниз. Смажити на середньому вогні до рум'яної скоринки.

  6. Потім перевернути столовою ложкою, в отвір влити гарячу олію, в якій смажаться перемячі, так само смажити до рум'яної скоринки. Смачного!