Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти борошно російська осінь › Печиво "Жолуді"
Печиво "Жолуді"

Печиво "Жолуді"

Запах тільки-но випеченого печива, що наповнює ароматом увесь будинок, - ось справжнє почуття затишку, який дарує хороший настрій. Але перш ніж накрити на стіл скатертину і викласти столові прибори, треба спекти майбутні ласощі. Як? Та дуже просто! Результат порадує досконалістю смаку і неймовірною вишуканістю. Підключіть в процес приготування своїх дітей, вони неодмінно будуть у захваті від участі в створенні смачних "жолудів". Прикрасою можна вибрати листя якої-небудь зелені, для створення эфектного декору жолудів, що тільки-но обсипалися. Будьте впевнені, ви не лише з користю, але і з величезним задоволенням проведете час, а це важливо для сучасних жінок. Перед подачею не забудьте приготувати ароматний, гарячий чай!

Кількість порцій 6
Час приготування 50 хв

  1. 1. Борошно — 300 г.
  2. 2. Цукор — 1 ст.
  3. 3. Яйце — 1 шт.
  4. 4. Молоко — 100 мл.
  5. 5. Вершкове масло — 100 г.
  6. 6. Шоколадна стружка — 2 ст.
  7. 7. Горіхи — 1 ст.
  8. 8. Розпушувач — 1 ч. л.
  9. 9. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Вершкове масло і цукор збити у мисці. Сюди ж влити молоко і вбити яйце. Борошно просіяти і змішати з інгредієнтами. Додати сіль і розпушувач в суміш з олії - сформувати тісто для печива. Охолодити в холодильнику близько 3 годин.

  2. Охолоджене тісто розділити на дві рівні частини. Посипати борошном поверхню і розкачати кожну частину тіста. Узяти спеціальну форму у вигляді жолудя і сформувати печиво.

  3. Викласти на деко майбутнє печиво і випікати у духовці протягом 10 хвилин при температурі 200°C. Шоколад розтопити і перемішати. Змастити ним кожен жолудь і посипати зверху порубаними горіхами. Залишити, поки не застигне шоколад.