Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти борошно важкий європейська яйця › Печиво «Осінні листочки»
Печиво «Осінні листочки»

Печиво «Осінні листочки»

Існує чимало рецептів всілякого печива. Сьогодні ми вам пропонуємо спекти унікальне печиво, під назвою «Осінні листочки». Дане печиво дуже добре їсться саме восени. Адже, печиво дуже красиво прикрашене і саме воно має форму саме осінньої тематики. Таке печиво у формі солодких листочків відмінно складе вам компанію за вечірнім чаєм або ранковою кавою. Уявіть тільки: осінь, проливний холодний дощ, в квартирі або будинку тепло і затишно, всі члени сім'ї закутані в ковдри про щось неспішно й весело розмовляють за чашкою чаю, а в тарілці такі яскраві, солодкі листочки... Таке печиво обов'язково підсолодить вам осіннє життя.

Кількість порцій 4
Час приготування 90 хв

  1. 1. Вершкове масло — 200 г.
  2. 2. Цукор — 200 г.
  3. 3. Яйця — 3 шт.
  4. 4. Цедра лимона — 1 ч. л.
  5. 5. Лимонний сік — 2 ст. л.
  6. 6. Імбир — 1 ч. л.
  7. 7. Кориця — 1/2 ч. л.
  8. 8. Борошно — 400 г.
  9. 9. Цукрова пудра — 200 г.
  10. 10. Свіжий сік для глазурі (морквяний, вишневий, буряковий або зі шпинату) — 4 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розтерти в світлу піну цукор (200 г.) і масло. Додати яєчні жовтки (2 шт.), борошно, цедру лимона і прянощі. Замісити тісто і поставити його в холодильник на півгодини.

  2. Розкачати тісто в тонкий пласт на присипаній борошном поверхні і за допомогою фігурних формочок вирізати печиво.

  3. Змастити збитим яйцем і випікати в попередньо розігрітій до 190°С духовці до золотистого кольору.

  4. Готове печиво остудити, прикрасити різнобарвною цукровою глазур'ю.

  5. Цукрову пудру потрібно просіяти, змішати з білками (2 шт.) і лимонним соком. Щоб зробити помаранчеву глазур - потрібно додати морквяний сік, для фіолетового кольору - буряковий, для бордового відтінку - вишневий, для зеленого кольору - шпинатовий сік. Важливо добре розмішати глазур до однорідної маси, щоб не було грудочок. Тепер можна покривати глазур'ю випічку.