Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Лимонний пиріг з Мадейри

Лимонний пиріг з Мадейри

Сонячний лимонний пиріг з сонячної Мадейри. Як не дивно, але десерт родом зовсім не з цього португальського острова. Батьківщиною пирога «Мадейра» вважається Великобританія, де його часто називають «фунтовим» пирогом, оскільки в рецептурі всі інгредієнти беруться по одному фунту (450 грам). За однією з версій, свою горду назву пиріг отримав завдяки великій любові англійців насолоджуватися вишуканим десертом під келих червоного кріпленого вина Мадера (до речі, батьківщина якого португальський острів Мадейра). Зараз же часи змінилися, і лимонний пиріг став прекрасним доповненням до чашки чаю в теплому сімейному колі. Насолоджуйтеся і Ви приємним цитрусовим ароматом цього свіжоспеченого десерту.

Кількість порцій 6
Час приготування 75 хв

  1. 1. Масло вершкове — 180 г.
  2. 2. Цукор — 195 г.
  3. 3. Борошно — 160 г.
  4. 4. Розпушувач — 5 г.
  5. 5. Яйце куряче — 3 шт.
  6. 6. Лимон — 50 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Лимон помити, цедру натерти на дрібній тертці (повинно вийти близько столової ложки), сік вичавити. Розм'якшене масло збити з цукром в пишну масу. Додати яйця, цедру, сік і ще раз добре збити. Додати в яєчно-масляну суміш просіяне борошно з розпушувачем.

  2. Духовку розігріти до 180°C. Змастити маслом форму для випічки. Тісто вилити у форму (заповнювати на 3/4) і поставити в духовку. Випікати пиріг близько 1 години.