Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти борошно › Клафуті в мікрохвильовій печі
Клафуті в мікрохвильовій печі

Клафуті в мікрохвильовій печі

У Франції кулінарію порівнюють з мистецтвом, і як зразок відмінного смаку, вона гордо демонструє всьому світу унікальні, витончені страви. Різноманітність десертів цієї країни приголомшує, але пропонуємо зупинитися на приготуванні популярного пирога з фруктовою начинкою. Наповнювати випічку можна будь-якими ягодами на ваш смак, хоча, в класичному варіанті використовують свіжу вишню і обов'язково з кісточкою, для посилення аромату. Уперше печений десерт створили в Ліможе (місто у Франції) в 19 столітті, відтоді він поширився по всій території країни. Популярність охопила страву миттєво, і тоді кулінари придумали рецепт з використанням інших ягід і фруктів (персик, груша, яблуко), назвавши десерт "флонярд".

Кількість порцій 2
Час приготування 15 хв

  1. 1. Борошно — 25 г.
  2. 2. Яйце — 1 шт.
  3. 3. Цукор — 40 г.
  4. 4. Ванільний цукор — 1 ч. л.
  5. 5. Ром — 1 ст. л.
  6. 6. Вершки — 100 мл.
  7. 7. Ягоди — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Замісити тісто з таких інгредієнтів: яйце, 25 г. борошна, 40 г. цукру, 1 ст. л. алкоголю (ром або портвейн), 100 мл. нежирних вершків. Замісивши рідке тісто, додати ягоди за смаком (залежно від розміру форм).

  2. Використовувати ягоди можна і заморожені, заздалегідь розморозивши (хвилин 20). Форми змастити олією. Укласти в них тісто.

  3. Відправити клафуті до мікрохвильової печі. Готувати при повній потужності 3-4 хвилини. Як тільки тісто підніметься - дістати з печі. Потім воно трохи опуститься. Подавати теплим.