Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти борошно десерти › Фруктово-сирні тістечка
Фруктово-сирні тістечка

Фруктово-сирні тістечка

Що може бути смачніше, ніж справжня домашня випічка. Набагато приємніше їсти, якщо знаєш, що страва приготована з душею, своїми руками. Та й порадувати своїх близьких ніколи не заважає. Їм завжди приємно, коли дочка або дружина, або сестра, або мама зробить щось своїми руками. Представляємо вашій увазі прекрасний рецепт приготування десерту. Чудові фруктово-сирні тістечка - це хороший варіант для сьогоднішнього затишного домашнього чаювання. У будь-якому випадку ви опинитеся в приємній огортаючій і солодкій павутині насолоди даними десертом. Тому якщо ви хочете влаштувати приємний вечір у колі родини або друзів, тоді вам потрібно просто терміново бігти на кухню, щоб почати готувати тістечка.

Кількість порцій 4
Час приготування 80 хв

  1. 1. Вершкове масло (або маргарин) — 200 г.
  2. 2. Цукор — 180 г.
  3. 3. Яйця — 3 шт.
  4. 4. Сметана 10% — 100 г.
  5. 5. Борошно — 300 г.
  6. 6. Крохмаль — 100 г.
  7. 7. Розпушувач для тіста — 1 ч. л.
  8. 8. Різні ягоди (можна заморожені) - малина, полуниця, лохина — 500 г.
  9. 9. Желатин — 20 г.
  10. 10. Сир — 250 г.
  11. 11. Йогурт (натуральний або з фруктовою добавкою) — 200 г.
  12. 12. Лимонний сік — 2 ст. л.
  13. 13. Вершки 30-35% — 250 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Яйця збити з цукром (100 г.) хвилин 10. Маса повинна стати дуже повітряною, пишною, м'якою і світлою.

  2. Додати розм'якшене вершкове масло (або маргарин) і сметану. У цей момент суміш може піти пластівцями через масло і втратити однорідність. Нічого страшного, продовжувати збивати ще хвилин 5-6.

  3. У борошно і крохмаль додати розпушувач і все висипати в яєчно-маслянисту суміш. Красива однорідність повинна повернутися. Пару хвилин збивати на великій швидкості, потім оберти знизити до мінімуму і ще кілька хвилин мішати на найнижчій швидкості, або вручну.

  4. Тісто розмазати по деку, застеленому папером.

  5. Поставити в духовку на 180°С, випікати 15-20 хвилин. Перевірити готовність сірником. Дістати з духовки, підняти за дві сторони пергаментного паперу, тим самим знімаючи бісквіт з дека і викласти готовий корж на обробну доску (яка підходить за розміром) або на кухонний рушник.

  6. Коли корж охолоне, за трафаретом приготованим заздалегідь, вирізати необхідні фігурки для маленьких рознімних форм для тістечок або використати силіконові форми для мафінів.

  7. Ягоди перебрати, вимити (заморожені ягоди розморозити), зробити пюре (в блендері або протерти через сито).

  8. Желатин замочити, сир (якщо зернистий перетерти через сито) змішати з йогуртом, цукровим піском і лимонним соком. Желатин розпустити на вогні, не доводячи до кипіння. З'єднати його з ягідним пюре, потім все це додати в сирно-йогуртову суміш. Маса потроху почне застигати.

  9. Не гаючи часу дарма, збити вершки до стійких піків і акуратно з'єднати з сирним кремом.

  10. Коржі помістити на дно форми.

  11. Залити мусом і прикрасити.

  12. Мінімум на 4 години поставити в холодильник, щоб мус схопився. Потім, тонким ножиком пройтися уздовж бортиків і акуратно вийняти тістечка.