Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Чіабата на молоці

Чіабата на молоці

Втілення майстерності найкращих кулінарів світу чіабата – неймовірно смачний і дуже ароматний плоский італійський хлібець. Його особливість – в гармонійному поєднанні хрусткої золотистої скоринки і ніжної пористої м'якушки. Чіабата має прісний, не властивий для хліба, смак. Вона відмінно підійде для приготування бутербродів і сендвічів, оскільки вигідно підкреслює смак і аромат використовуваних інгредієнтів. З'явившись у вісімдесятих роках, рецепт «сільської аристократки» (саме так називають благородну чіабату) дещо удосконалився і став користуватися шаленою популярністю далеко за межами батьківщини. Пропонуємо і Вам проникнутися колоритом Італії і приготувати чіабату на молоці.

Кількість порцій 4
Час приготування 45 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 300 г.
  2. 2. Дріжджі сухі — 7 г.
  3. 3. Молоко — 30 мл.
  4. 4. Олія оливкова — 30 мл.
  5. 5. Вода — 200 мл.
  6. 6. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Борошно просіяти, додати дріжджі, молоко і сіль. Воду підігріти. Додати до сухої суміші оливкову олію і воду. Довести тісто до однорідної консистенції і надати форму хліба.

  2. Накрити тісто серветкою або рушником і залишити на 100 хвилин в теплому місці. Духовку розігріти до 200°C. Деко застелити пергаментним папером. Викласти хліб на деко, поставити в духовку і випікати близько 25 хвилин.