Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Булочки баварські

Булочки баварські

Булочки баварські - ароматні, м'які та ніжні, солодкі і надзвичайно смачні закуски до чаю, кави або какао. Також ці кружечки радості послужать відмінною компанією до склянки теплого молока, яке так корисне для дітей. Ви можете використовувати будь-який джем на ваш смак або ж міняти начинку при кожному новому приготуванні. Ваші маленькі домочадці будуть у захваті від таких булочок. До речі, вони дуже популярні в Німеччині, від того й назва пішла - з казкової, повної замків Баварії. Приготувати таку смакоту дуже просто - варто лише спробувати і призвичаїтися. Насолоджуйтесь і даруйте радість вашим близьким!

Кількість порцій 4
Час приготування 70 хв

  1. 1. Борошно — 500 г.
  2. 2. Дріжджі сухі — 1.5 ч. л.
  3. 3. Сіль — щіпка
  4. 4. Цукор — 50 г.
  5. 5. Яйця — 2 шт.
  6. 6. Молоко — 300 мл.
  7. 7. Джем для начинки — 150 - 250 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У великій мисці для замішування тіста змішати дріжджі з 0,3 склянки теплого молока. Почекати, поки дріжджі набухнуть. Влити молоко, що залишилося, а також додати вершкове масло і цукор. Перемішати, поки цукор не розтане.

  2. З'єднати борошно, сіль, яйця, додати дріжджі з молоком і маслом. Замісити некруте дріжджове тісто, дати піднятися.

  3. Розділити тісто на 13-15 частин, руками зробити коржики, покласти чайну ложку начинки, заліпити і сформувати кульку.

  4. Керамічну форму рясно змастити вершковим маслом. Укласти щільно булочки, між ними також змастити маслом.

  5. Випікати в попередньо розігрітій духовці приблизно 15 хвилин при температурі 150°С.

  6. Вийняти, полити маслом, вершками, можна присипати трохи цукром, ваніллю. Пекти ще 15 хвилин до готовності, щоб вся рідина увібралася.

  7. Подавати з ванільним соусом або будь-яким фруктовим сиропом. А можна просто присипати цукровою пудрою.