Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Банановий татін

Банановий татін

Якщо вам сьогодні хочеться чогось цікавого, то пропонуємо спекти вам десерт банановий татін. Рецепт татіну прийшов до нас з французької кухні і зайняв почесне місце. Існує дуже цікава французька легенда походження пирога. І справді, процес приготування пирога дуже цікавий і незвичайний, так як запікається татін як би "навиворіт". До речі, скажемо вам по секрету, зараз дуже модно пекти такі перевернуті пироги, які і називаються татін. Ви залишитеся задоволені цими ароматними м'якими розплавленими бананами в карамелі. А як вони поєднуються разом з цією хрусткою скоринкою листкового тіста - просто неможливо встояти перед цією смакотою. Татін можна подавати зі збитими вершками, як варіант.

Кількість порцій 8
Час приготування 50 хв

  1. 1. Борошно — 230 г.
  2. 2. Банани — 4 шт.
  3. 3. Вершкове масло — 210 г.
  4. 4. Яєчний жовток — 1 шт.
  5. 5. Цукор — 75 г.
  6. 6. Вершки — 50 мл.
  7. 7. Холодна вода — 6 ст. л.
  8. 8. Сіль — 1 щіпка
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Змішати борошно з сіллю, яєчний жовток збити з холодною водою.

  2. У борошно з сіллю додати нарізане кубиками вершкове масло (160 г.) і збитий з водою жовток. Замісити тісто, поставити його на 30 хвилин у холодильник.

  3. Очищені банани нарізати кружечками і покласти у форму для запікання.

  4. На сковорідці розтопити 50 г. вершкового масла і 75 г. цукру. Довести карамель до кипіння, постійно помішуючи. Влити вершки і варити, помішуючи, 1 хвилину. Залити банани карамеллю.

  5. Розкачати тісто за розміром трохи більше, ніж форма для випікання. Накрити тістом банани, сформувати стінки пирога, загинаючи краї всередину.

  6. Поставити татін в розігріту до 200°C духовку. Випікати 20-25 хвилин.