Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Бабка з маком

Бабка з маком

Для тих, хто любить цей солодкий і соковитий інгредієнт, ми пропонуємо ще одну страву з маком. Це бабка. Для релігійних же людей - це ще одна страва до свята, яке трапляється взимку - Андрія. Тоді випікають хлібобулочні вироби з маком. Але ж бабка з маком підійде навіть для звичайної сімейної вечері. Тому що її легко і швидко зробити (тим більше, що мак продається цілий рік), а замісити тісто - не складе труднощів для будь-якої, навіть молодої господині. Бабку можна подавати зі сметаною або медом - тоді вона буде ще смачнішою. Тому якщо ви любите посидіти в колі сім'ї за чашкою теплого чаю або молока, тоді бабка з маком складе вам приємну компанію.

Кількість порцій 2
Час приготування 65 хв

  1. 1. Мак — 200 г.
  2. 2. Цукор — 150 г.
  3. 3. Ванільний цукор — 10 г.
  4. 4. Яйце куряче — 6 шт.
  5. 5. Борошно пшеничне — 2 ст. л.
  6. 6. Масло вершкове — 25 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Ретельно промити мак, залити гарячою водою, дати час набрякнути. Після, відкинути на сито, дати стекти воді, перекласти в ступку, додати цукор, ретельно розтерти. Поступово додавати по одному яєчному жовтку.

  2. Коли мак добре розітреться з цукром, додати борошно, добре перемішати, поступово ввести збиті білки.

  3. Змастити форму для випікання маслом, викласти суміш у форму. Випікати 20-30 хвилин у духовці.