Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Аліванка

Аліванка

Дуже складно сказати точно, хто і коли приготував цю страву. Кулінарні книги і навіть інтернет мовчать із цього приводу. Але те, що ця страва дуже смачна - це правда. Приготувавши її лише один раз, вона вкорениться у вашому сімейному раціоні надовго. А все завдяки тому, що це чудовий домашній десерт. Аліванку не дуже складно готувати, при цьому вона дуже ніжна на смак. А все завдяки тому, що головним інгредієнтом тут є кисломолочний сир. Як відомо, він збагачує організм кальцієм. А ще цей білковий продукт не дуже калорійний, навіть навпаки. Такий десерт порадує вашу сім'ю навіть холодною зимою або спекотним літом.

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Сир — 600 г.
  2. 2. Яйця — 6 шт.
  3. 3. Борошно кукурудзяне — 250 г.
  4. 4. Борошно пшеничне — 3 ст. л.
  5. 5. Вершкове масло — 3 ст. л.
  6. 6. Сметана — 200 г.
  7. 7. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Сир ретельно розтерти з яйцями і сіллю. Розігріти духовку до 180°C.

  2. Всипати просіяне кукурудзяне і пшеничне борошно, покласти розм'якшене вершкове масло, добре перемішати.

  3. Додати 100 г. сметани, перемішати. Форму для запікання змастити маслом, викласти тісто, розрівняти.

  4. Запікати до готовності. Подати зі сметаною.