Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти перші страви плита європейська весна › Грецький суп "Авголемоно"
Грецький суп "Авголемоно"

Грецький суп "Авголемоно"

«Авголемоно» - кремовий лимонно-яєчний суп. Суміш яєць, лимона і дуже гарячого бульйону - класична комбінація інгредієнтів для грецької кухні. Вариться суп на основі курячого бульйону, але можливі варіанти з бараниною і рибою. Основний момент в приготуванні цього супу - це не дати згорнутися яєчної суміші. Кип'ятити суп після додавання яєць вже не варто, інакше, замість супу авголемоно, у вас вийде звичайний яєчний суп. Курятину, розібрану на волокна, слід подавати окремо, а сам суп можна просипати шніт-цибулею. Але не повсюдна поширеність цього супу робить його таким популярним, а його ніжний і витончений смак.

Кількість порцій 6
Час приготування 25 хв

  1. 1. Курячий бульйон — 1,7 л.
  2. 2. Яйця — 3 шт.
  3. 3. Макарони — 100 г.
  4. 4. Лимон — 2 шт.
  5. 5. Петрушка — за смаком
  6. 6. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У бульйон всипати макаронні вироби і варити пару хвилин.

  2. З лимона вичавити сік, туди ж розбити яйця і злегка збити з ложкою холодної води, поки не вийде однорідна суміш.

  3. У яєчну суміш влити ополоник гарячого бульйону, перемішати. Повторити ці дії ще раз. Після цього вилити яєчну суміш в бульйон і дуже обережно прогріти до загустіння на маленькому вогні.

  4. При подачі додати скибочку лимона і нарізану зелень.