Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти консервація › Джем із дерну
Джем із дерну

Джем із дерну

Незмінним атрибутом холодних зимових вечорів є чашка гарячого чаю з чимось солоденьким, що нагадує смак дитинства і створює ту саму атмосферу затишку. Джем із дерну потішить і дорослих, і дітей, а ще посприяє щирій бесіді у сімейному колі. Дерен славиться своїми унікальними цілющими властивостями. Він позитивно впливає на наш організм – нормалізує тиск, вгамовує головний біль. Це чудовий протизапальний засіб. Із таким джемом ми можемо не боятися жодних зимових хвороб, а приємний смак цього джему прожене будь-яку нудьгу. Класичний бабусин рецепт не залишить байдужим жодного.

Кількість порцій 5
Час приготування 70 хв

  1. 1. Дерен — 2 кг.
  2. 2. Вода — 1,5 л.
  3. 3. Цукор — 1,8 кг.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Промити дерен і бланшувати у воді, для цього треба кип'ятити воду в каструлі, занурити у воду друшляк і насипати помитий дерен так, щоб всі ягідки залишалися під водою. Тримати ягоди у воді 2 хвилини.

  2. Варити сироп: налити в каструлю три склянки води, додати весь цукор та кип’ятити, при цьому знімати піну, що утворилася від цукру. Потім додати весь бланшований дерен та варити ще п’ять хвилин. Після цього залишити охолонути на ніч.

  3. Після охолодження кип’ятити  ще тридцять хвилин та в подальшому розлити по банках та закатати. Перевернути банки та накрити ковдрою.