Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти другі страви французька обід › Гратен картопляний
Гратен картопляний

Гратен картопляний

Спочатку пояснимо значення слова гратен. Гратен - це запечені певним чином продукти. Продукти можуть бути самі різні такі як, риба, м'ясо, овочі і навіть солодкі страви. Вони запікаються таким чином, що в кінцевому підсумку виходить апетитна, золотиста, хрумка скоринка. Єдиною вимогою до такого виду запікання є те, що посуд в якій запікають страву повинен бути жароміцний. Отже, посудом і картоплею ви запаслися. Тепер рекомендуємо приступити до приготування картопляного гратену. Смак страви просто приголомшливий. Ця хрустка, золотиста скоринка зверху страви покриває саму картоплю - таку соковиту, м'яку, ароматну. Часник надає такий приємний аромат, а вершки пом'якшують картоплю.

Кількість порцій 10
Час приготування 70 хв

  1. 1. Картопля — 1,5 кг
  2. 2. Сіль — за смаком
  3. 3. Вершки — 0,5 л
  4. 4. Сир — 150 г
  5. 5. Масло вершкове — 20 г
  6. 6. Часник — 3 зуб.
  7. 7. Перець — за смаком
  8. 8. Мускатний горіх — 3 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Картоплю очистити і нарізати дуже тонкими скибочками. Часник очистити і роздавити часниковим пресом. Вершки змішати з сіллю, мускатним горіхом і перцем, довести до кипіння, злегка охолодити. Додати у вершки товчений часник, ретельно розмішати.

  2. Змастити термостійку прямокутну форму вершковим маслом, викласти картоплю шарами, кожен шар заливаючи вершками. Запікати в розігрітій до 150°С духовці 40 хв. Тим часом натерти сир на тертці.

  3. Дістати форму з гратеном з духовки, посипати тертим сиром. Збільшити температуру духовки до 200°С. Повернути деко в духовку і запікати до золотистої скоринки, приблизно 5 хв.