Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти другі страви важкий російська обід › Пельмені з лососем і судаком
Пельмені з лососем і судаком

Пельмені з лососем і судаком

У вікіпедії дається таке визначення пельменів: страва у вигляді відварених виробів із прісного тіста з начинкою з рубленого м'яса або риби. Насправді пельмені можна приготувати з різними начинками. Кожен може підібрати начинку за своїм смаком. При цьому класика жанру - це, звичайно, пельмені з начинкою з рубленого м'яса (фаршу). Запропонований варіант - пельмені з лососем і судаком. Подаються відварені в підсоленій воді пельмені в гарячому рибному бульйоні, звареному з голів, хвостів і кісток, які залишилися після розбирання риби. Пельмені можна приготувати і про запас, зберігати замороженими, дістати з морозилки і приготувати безпосередньо перед вживанням. Дуже зручно!

Кількість порцій 5
Час приготування 35 хв

  1. 1. Тісто (не листкове) — 400 г.
  2. 2. Олія оливкова — 0,25 ст. л.
  3. 3. Судак (філе) — 150 г.
  4. 4. Лосось — 500 г.
  5. 5. Вершки 38% — 50 мл.
  6. 6. Яйце куряче — 2 шт.
  7. 7. Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  8. 8. Кріп — 2 стеблі
  9. 9. Морква — 15 г.
  10. 10. Цибуля-порей — 10 г.
  11. 11. Лавровий лист — 2 шт.
  12. 12. Часник — 1 шт.
  13. 13. Перець чорний горошком — 2 г.
  14. 14. Сіль — 35 г.
  15. 15. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Обробити рибу, витягнути кістки, філе нарізати маленькими кубиками. З голів, хвостів і кісток зварити бульйон, в якому будуть подаватися пельмені.

  2. Субпродукти покласти в каструлю з холодною водою. Нарізати ріпчасту цибулю, цибулю-порей, моркву і подрібнити часник. Додати нарізані овочі в каструлю з рибою. Поставити каструлю на вогонь, додати сіль і перець за смаком, довести до кипіння, після зменшити вогонь до мінімуму. Варити рибний бульйон протягом 5 годин.

  3. Для приготування начинки, до нарізаного філе, додати білки заздалегідь відварених яєць, 10 г. обсмаженої цибулі, влити вершки, оливкову олію, додати 2 гілочки кропу. Додати сіль і перець за смаком, ретельно все перемішати.

  4. Тісто розкачати до товщини 1-2 мм., вирізати кружальця для пельменів з допомогою склянки. У центр кожного кружечка викласти начинку, згорнути навпіл, защипнути краї. Відварити пельмені в підсоленій воді з додаванням перцю горошком і лаврового листа, а також 2 розчавленими зубчиками часнику і 3 гілочками кропу, протягом 5-6 хвилин.

  5. Подавати пельмені в гарячому бульйоні, прикрасити зверху зеленню і тонкими скибочками часнику.