Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти другі страви птиця літо › Курячі котлети з сиром.
Курячі котлети з сиром.

Курячі котлети з сиром.

Куряче м'ясо, напевно, саме корисне. Тому що свинина, наприклад, дуже жирна, або качине м'ясо, яке трохи жостковате. Куряче ж м'ясо не містить в собі холестерин, що дуже важливо для тих, хто страждає серцево-судинними проблемами або просто намагається підтримувати себе у формі. У такому випадку курячі котлетки якнайкраще будуть смачною закускою з будь-яким гарніром. Зробіть ще до всього овочевий салат - і приємна вечеря готова . До речі кажучи, сир, який потрібно класти у всередину котлет, робить всю страву більш м'якою і ніжною на смак. Але найголовніше, що ці котлетки можна робити як до звичайної вечері, так і до якихось маленьким свят.

Кількість порцій 6
Час приготування 40 хв

  1. 1. Куряче філе (або грудинка) — 500 г
  2. 2. Білий хліб — 200 г
  3. 3. Молоко — 100 мл
  4. 4. Панірувальні сухарі — 200 г
  5. 5. Масло вершкове — 100 г
  6. 6. Часник (зубчики) — 1 шт
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Чорний перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розігріти духовку до 180°С.

  2. Нарізати хліб шматочками і покласти в миску. Додати тепле молоко. Відставити убік.

  3. Нарізати сир невеликими прямокутниками.

  4. Очистити курячі грудки від шкіри, помити і нарізати.

  5. Пропустити через м'ясорубку філе, хліб і зубчик часнику.

  6. Приправити фарш сіллю і перцем, ретельно перемішати.

  7. Зліпити з фаршу котлети, сплющити їх і покласти в середину по шматочку сиру.

  8. Згорнути фарш так, щоб сир залишився всередині.

  9. Насипати сухарі в плоску миску і обваляти в них котлети.

  10. Поставити сковорідку на вогонь і розтопити в ній масло. Покласти в гаряче масло котлети, обсмажити до золотистої скоринки (близько 3 хвилин з кожної сторони).

  11. Дістати котлети з масла, покласти у форму для запіканки і поставити в духовку.

  12. Запікати 15-17 хвилин, дістати з духовки і подавати з гарніром або салатом.