Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти другі страви духовка морепродукти зима › Кальмар фарширований рисом
Кальмар фарширований рисом

Кальмар фарширований рисом

Якщо ви хочете порадувати своїх близьких у святковий день чимось смачним і одночасно корисним, то океанічний делікатес - кальмари фаршировані рисом - підійде вам в самий раз. Фаршировані кальмари - це ситно, соковито і незвично. По бажанню, в начинку крім обсмажених грибів можна додавати крабові палички і консервовану кукурудзу. Вийде дуже оригінально - гарячий салат в кальмарі. А якщо додати рубане варене яйце, то начинка вийде ще ніжніша. Готові кальмари зменшаться в розмірі, тому начиняти їх треба не дуже щільно, щоб при нарізці начинка не вилізла з кальмара.

Кількість порцій 3
Час приготування 60 хв

  1. 1. Кальмари — 400 г.
  2. 2. Цибуля — 100 г.
  3. 3. Печериці — 200 г.
  4. 4. Рис — 200 г.
  5. 5. Сир — 100 г.
  6. 6. Сметана — 1-2 ст. л.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Кальмарів промити і почистити.

  2. Цибулю почистити, дрібно порізати.

  3. Гриби порізати невеликими шматочками.

  4. Сир натерти на крупній тертці.

  5. На сковороді розігріти олію. Викласти цибулю, смажити 5-10 хвилин до легкого золотистого кольору.

  6. Додати гриби, смажити 15-20 хвилин, поки не випарується вся рідина, що виділяється. Посолити, поперчити.

  7. У ємність скласти рис, смажені гриби, сир.

  8. Додати 1-2 ст. л. сметани (або майонезу), перемішати. При необхідності досолити. Начинка готова.

  9. Нафарширувати кальмарів начинкою, але не дуже щільно.

  10. Заколоти зубочистками. Викласти кальмарів у форму, змастити сметаною (або майонезом). Поставити в розігріту до 200°C духовку. Запікати приблизно 20-25 хвилин.

  11. Готові фаршировані кальмари можна подавати в гарячому вигляді до гарніру, або ж в якості закуски - тоді їх повністю остудити, бажано навіть поставити на ніч у холодильник, щоб було простіше нарізати. Потім гострим ножем порізати на порційні скибочки.