Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти другі страви м'ясо літо › Бастурма по-грузинськи
Бастурма по-грузинськи

Бастурма по-грузинськи

Бастурма - це в'ялена на повітрі пресована вирізка з просоленого м'яса. Бастурма вважається кавказькою стравою і поширена вона і в Туреччині, і у Вірменії, і в Грузії , і навіть у Середньоазіатських країнах. Але різні національності готують бастурму по-своєму. Ми ж сьогодні представляємо рецепт приготування саме грузинської бастурми. Ця страва виникла в сиву давнину в умовах жаркого клімату і відсутності холодильників. Бастурма відрізняється темним кольором і щільною консистенцією. До речі, в супермаркетах цей делікатес коштує не дешево. Приготувавши таку смачну делікатесну закуску в домашніх умовах, ви зможете насолодитися її домашнім смаком і до того ж заощадите чимало грошей.

Кількість порцій 5
Час приготування 60 хв

  1. 1. Яловича вирізка — 1 кг.
  2. 2. Цибуля — 1 шт.
  3. 3. Оцет винний — 30 г.
  4. 4. Зелень петрушки — 25 г.
  5. 5. Сіль — за смаком
  6. 6. Перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Вирізку почистити від плівок і сухожилок, нарізати кубиками.

  2. М'ясо скласти в посуд, додати сіль, перець, дрібно нарізану цибулю і винний оцет. Добре перемішати і відставити в холодне місце на 2-3 дні.

  3. Після маринування м'ясо нанизати на рожен і смажити до готовності над розжареним вугіллям, періодично перевертаючи його.