Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти другі страви легкий духовка › Печені половинки картоплі з начинкою зі шпинату і сиру
Печені половинки картоплі з начинкою зі шпинату і сиру

Печені половинки картоплі з начинкою зі шпинату і сиру

Здавалося б, що можна приготувати з картоплі таке вишукане і смачне, але в той же час дуже незвичайне і незабутнє? Відповідь на це запитання дамо ми. На сторінках нашого сайту ви можете ознайомиться з рецептом такої страви, як "печені половинки картоплі з начинкою зі шпинату і сиру". Ця чудова страва може виявитися сьогодні на вашому обідньому столі або прекрасно зійти за вечерю. Цю корисну страву не довго готувати. Вам навіть не потрібно чистити картоплю, а багато ж хто не любить цю справу. Все, що вам потрібно - це всього лише помити картоплю, зробити начинку і відправити фаршировані картоплини в духовку. А вже духовка зробить свою справу. І будьте впевнені, що ви залишитеся задоволені результатом.

Кількість порцій 4
Час приготування 45 хв

  1. 1. Картопля — 330 г.
  2. 2. Молоко — 100 мл.
  3. 3. Сир чеддер — 200 г.
  4. 4. Цибуля ріпчаста — 50 г.
  5. 5. Шпинат — 300 г.
  6. 6. Цибуля зелена — 20 г.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Духовку розігріти до 200°C градусів. Картоплю дуже добре помити, просушити паперовим рушником або серветкою, наколоти виделкою в декількох місцях. Фольгу нарізати на шматки (приблизно 25х25 см.). Загорнути картоплю у фольгу.

  2. Покласти картоплю на 60 хвилин у розігріту духовку. По закінченню часу дістати з духовки і охолодити. Розрізати картоплю на половинки, дістати чайною ложкою м'якоть, залишивши краї.

  3. Цибулю очистити від лушпиння і подрібнити. Шпинат розморозити або (якщо він свіжий) помити і ошпарити окропом. М'якоть картоплі покласти в миску і розім'яти в пюре. Додати до картоплі сир (3/4), шпинат, цибулю, сіль і перець. Все перемішати до однорідного стану.

  4. Наповнити начинкою картоплю і посипати сиром, що залишився. Потім поставити картоплю в духовку і залишити на 15 хвилин, сир повинен повністю розплавитися. Подавати гарячим, прикрасивши зеленою цибулею.