Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти другі страви європейська осінь › Артишоки у пряному вінегреті
Артишоки у пряному вінегреті

Артишоки у пряному вінегреті

Артишок - дивовижний продукт з яскравим горіховим смаком, багатий калієм, каротином, вітаміном С. У кулінарних цілях використовується серцевина овоча - квітколоже суцвіть і м'ясисті основи лусочок. Артишоки їдять сирими, обсмажують, бланширують або відварюють. Цей овоч використовується в салатах або подається з соусами як гарнір. Запропоноване блюдо "Артишоки в пряному вінегреті" - цікавий варіант приготування артишоків. У процесі варіння готовність артишоків визначайте вістрям ножа: якщо ніж вільно входить в м'якоть артишоку - він готовий.

Кількість порцій 4
Час приготування 45 хв

  1. 1. Сік лимонний — 2 ст. л.
  2. 2. Артишоки — 4 шт.
  3. 3. Часник — 2 шт.
  4. 4. Орегано — 1 ч. л.
  5. 5. Коріандр мелений — 0,5 ч. л.
  6. 6. Кмин мелений — 0,5 ч. л.
  7. 7. Перець чилі мелений — 3 г.
  8. 8. Оцет — 3 ст. л.
  9. 9. Олія оливкова — 3 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У велику миску налити воду, додати лимонний сік. У артишоків зрізати стебло на відстані 5 см. від самого артишоку, вирізати старі листи. Видалити четверту частину верхніх листків, кожен артишок розрізати на 4 частини. Видалити серцевину, покласти артишоки в миску із водою та лимонним соком.

  2. Поставити каструлю з водою на вогонь, довести до кипіння, покласти артишоки у воду, додати сіль. Варити протягом 20 хвилин до м'якості.

  3. У чаші блендера змішати нарізаний часник, орегано, кмин, коріандр і чилі. Додати сіль і оцет, перемішати, поступово додавати олію не перестаючи збивати суміш.

  4. Викласти артишоки на тарілку, зверху викласти вінегрет (суміш із блендера), залишити охолодитися.