Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти випічка середній французька осінь › Тарт татен з яблуками з листкового тіста
Тарт татен з яблуками з листкового тіста

Тарт татен з яблуками з листкового тіста

Тарт татен з яблуками з листкового тіста – класичний рецепт французького десерту. Вперше його приготували сестри Татен. Маса цікавих історій пов'язана з цим пирогом. Він настільки усіма полюбився, що швидко став популярним. Кажуть, що відомий французький ресторан в ХІХ столітті вкрав рецепт приготування пирога, однак залишив ім'я сестер у назві страви. Кулінарні огріхи, допущені сестрами при приготуванні тарт татена, гідно увійшли в традиції випікання цього десерту, якими керуються й донині. Його друга назва – «пиріг навиворіт». А все тому, що при подачі його потрібно перевернути на іншу сторону.

Кількість порцій 4
Час приготування 45 хв

  1. 1. Яблука — 3 шт.
  2. 2. Цукор ванільний — за смаком
  3. 3. Кориця — за смаком
  4. 4. Вино біле сухе — за смаком
  5. 5. Цукор — 2,5 ст. л.
  6. 6. Тісто листкове бездріжджове — 100 г.
  7. 7. Цедра апельсина — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Яблука промити, очистити від насіння і серцевини, покласти половину яблук в блендер, додати ванільний цукор, корицю, 1-1,5 ст. л. цукру, 3-4 часточки апельсинової цедри, влити вино. Перемішати блендером.

  2. Форму для випікання застелити харчовим папером, присипати цукром, викласти на дно нарізані тонкими шматочками другу половину яблук, зверху на яблука викласти суміш з блендера.

  3. Зверху викласти розкачане тісто. Проколоти виделкою тісто в декількох місцях, поставити в духовку.

  4. Випікати до готовності в попередньо розігрітій духовці до 180°C. При подачі перевернути пиріг на іншу сторону. Остудити.