Житні булочки з цибулею
Гастроентерологи радять, роблячи випічку, використовувати не тільки пшеничне борошно, але і додавати до нього інші види борошна. Це допоможе Вам відкрити нові смаки і зробити випічку більш корисною. Хоча запропоновані булочки називаються в рецепті "житні", насправді житнє борошно для приготування тіста беруть у співвідношенні 1: 1 з пшеничним борошном вищого сорту. При випіканні булочки збільшаться в розмірі, тому викладайте їх на деко на відстані приблизно 3-4 см одна від одної. Хочете, щоб Ваші булочки придбали золотистий колір? Змастіть їх жовтком. Житні булочки з цибулею подають з будь-яким гарячим супом або борщем. Смачного!
- 1. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- 2. Дріжджі пресовані — 50 г.
- 3. Вода — 250 мл.
- 4. Пшеничне борошно — 225 г.
- 5. Цукор — 10 г.
- 6. Сіль — 1/2 ч. л.
- 7. Соняшникова олія — 50 г.
- 8. Яйця — 1 шт.
- 9. Кунжут — для посипання
- 10. Житнє борошно — 225 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Дріжджі змішати з половиною води.. Додати цукор, сіль і 2 ст. л. пшеничного борошна. Добре перемішати.
Цибулю очистити і збити в блендері: додати в тісто. Перемішати.
Додати решту води і соняшникову олію, а потім поступово додати борошно. Вимісити тісто руками та залишити на 30 хвилин.
Відокремити жовток від білка. Деко вистелити пергаментом.
Розділити тісто приблизно на 15 частин. З кожної сформувати круглу булочку. Викласти на деко.
Кожну булочку змастити жовтком і посипати кунжутом. Поставити запікатися на 30 хвилин при 180°C.