Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти випічка духовка борошно › Торт "Їжа диявола"
Торт "Їжа диявола"

Торт "Їжа диявола"

Нехай вас не лякає назва цього чудового десерту. Навпаки, можна розглядати його, як найсмачніше з того, що може бути. Він настільки смачний, що сам диявол поласував би шматочком, була би у нього можливість. Але якщо говорити по факту, то тортик дуже цікавий. Для нього використовується спеціальний крем ганаш - це крем з шоколаду, вершків і масла. Його використовують не тільки для тортів, але і для прикраси тістечок або цукерок. А придуманий був ще 150 років тому. За цей час його не тільки не забули, а й стали ще частіше використовувати. Поливши таким кремом корж, ви отримаєте незабутній смачний торт, який відразу ж полонить вас своїм смаком.

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Борошно — 200 г.
  2. 2. Цукор — 200 г.
  3. 3. Какао (порошок) — 30 г.
  4. 4. Сода — 5 г.
  5. 5. Сіль — 3 г.
  6. 6. Вода — 240 мл.
  7. 7. Олія — 80 мл.
  8. 8. Оцет — 10 г.
  9. 9. Кава розчинна — 6 г.
  10. 10. Лікер (шоколадний) — 10 г.
  11. 11. Шоколад темний — 100 г.
  12. 12. Вершки (33%) — 80 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Змішати в мисці всі сухі інгредієнти, обов'язково просіяти їх через сито. Розмішати вінчиком. Окремо змішати воду, каву, масло та оцет. Додати до сухих інгредієнтів. Все швидко розмішати. Додати лікер та ваніль.

  2. Перелити тісто у форму діаметром 16-18 см. Форму попередньо змастити вершковим маслом. Дно вистелити пекарським папером. Формою з тістом злегка постукати по столу, щоб тісто рівномірно розтеклось. Випікати при температурі 175°С близько 40-45 хвилин. Обов'язково перевіряти, зубочистка повинна виходити чистою. Не пересушувати корж.

  3. Для ганашу (вершковий шоколадний крем) довести вершки до кипіння, зняти з вогню, вкласти до них шматочки шоколаду. Залишити на 5 секунд, а потім перемішувати. Поки маса не стане однорідною та блискучою. Поставити в холодильник до повного застигання. За бажанням можна додати в ганаш ром чи коньяк.

  4. Готовий корж добре охолодити. За бажанням можна розрізати поперек на дві частини. Ганаш злегка збити міксером, так він стане повітряним. Покрити ним торт. Прикрасити за своїм смаком. А можна ганаш не охолоджувати в холодильнику, а ще теплим та рідким покрити торт. Дуже смачно, якщо подати такий тортик із кулькою ванільного морозива.