Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти соус європейська осінь › Домашній кетчуп
Домашній кетчуп

Домашній кетчуп

Кетчуп служить в нашому будинку відмінним доповненням майже до будь-якої страви. А домашній кетчуп - це візитна картка будь-якої господині, якасебе поважає. Спробувавши цей соус, будь-який гурман вже не захоче їсти кетчуп із магазину. Адже в соусі є все - море гарного насиченого смаку, океан ніжного аромату, подарованого помідорами і перцем, жменька ніжності і любові, мішок домашнього затишку, а також трохи спокою. Зробіть свою страву особливою, а близьких і рідних щасливими від того, що ви у них є. Тільки готуйте відразу побільше кетчупу, аби двічі не замовляти одні й ті ж самі інгредієнти.

Кількість порцій 4
Час приготування 75 хв

  1. 1. Цибуля ріпчаста — 160 г.
  2. 2. Помідори — 2 кг.
  3. 3. Часник — 2 зуб.
  4. 4. Оцет — 150 мл.
  5. 5. Вода — 100 мл.
  6. 6. Перець чорний горошком — 5 г.
  7. 7. Горіх мускатний — 5 г.
  8. 8. Гвоздика — 5 г.
  9. 9. Перець червоний — 5 г.
  10. 10. Лавровий лист — 5 г.
  11. 11. Цукор — 15 г.
  12. 12. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Очистити від лушпиння цибулю і часник, дрібно нарізати. Помідори опустити на 10 секунд в окріп, після чого на 10 секунд під холодну воду і очистити від шкірки. Нарізати помідори кубиками.

  2. У сотейник помістити цибулю, часник, помідори, налити трохи води і 50 мл. оцту та поставити на слабкий вогонь. Тушкувати 40 хвилин, час від часу помішуючи, поки овочі не стануть схожі на пюре. В іншій сотейник вилити решту оцту, додати чорний перець, гвоздику, чилі, лавровий лист і тушкувати на маленькому вогні 10 хвилин. Зняти з вогню і відкласти на певний час.

  3. У блендері подрібнити помідорну масу, потім протерти масу через сито назад у сотейник. У ситі повинні залишитися зерна від помідор. Додати в сотейник оцет, цукор і поставити на слабкий вогонь. Помішувати і довести до кипіння. Готувати в такому стані до загустіння соусу.

  4. Готову масу зняти з вогню і додати сіль. Добре перемішати і розлити у підготовлені стерильні банки або пляшки. Закрити банки з кетчупом кришками і зберігати в холодильнику.