Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти другі страви яйця обід літо › Вермішелева запіканка
Вермішелева запіканка

Вермішелева запіканка

Запіканка - страва воістину дуже давня. Вперше її приготували ще в XIX столітті. Спочатку готували її ще в печі, в казаночках. Вона там добре набиралася тепла, хоча і часу це займало досить немало. Зараз, звичайно, в духовці все робиться набагато швидше і легше. Але смак запіканки гірше від цього не став. Тому й існує так багато різних видів цієї страви. Запіканки роблять чи не з усіх продуктів, які існують. От і з'явилася так вермішелева запіканка. Як і всі інші, така запіканка дуже швидко готується і за 40 хвилин у вас на столі смачна і тепла вечерю, який можна доповнити, наприклад, легким салатом чи просто овочами.

Кількість порцій 8
Час приготування 40 хв

  1. 1. Вермішель — 300 г.
  2. 2. Яйця — 2 шт.
  3. 3. Молоко — 75 мл.
  4. 4. Цукор — 75-100 г.
  5. 5. Ваніль — 1 г.
  6. 6. Вершкове масло — 50 г.
  7. 7. Тертий твердий сир — 50 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Вермішель відварити і остудити.

  2. Яйця збити (не допускаючи виникнення повітряних бульбашок), додати молоко і цукор.

  3. Залити яєчною сумішшю вермішель, перемішати.

  4. Викласти у форму, змащену маслом і випікати 30 хвилин при температурі 180°С.

  5. За 5 хвилин до готовності посипати тертим сиром.