Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти другі страви середній рис осінь › Теплий салат із дикого рису, кураги і фісташок
Теплий салат із дикого рису, кураги і фісташок

Теплий салат із дикого рису, кураги і фісташок

Приготуйте простий рецепт вишуканої страви – теплого салату із дикого рису, кураги і фісташок. На перший погляд, запропоновані інгредієнти не поєднуються один з одним. Насправді це не так, кожен продукт чудово доповнює інший своїм смаком і ароматом. Смакова палітра салату неодмінно припаде Вам до душі. Підсильте аромат і разом з курагою обсмажте дрібно нарізаний червоний болгарський перець, цибулю, подрібнений часник і кумін (зиру). Залийте суміш половиною склянки апельсинового соку. Гасити до м'якості кураги. До дикого рису можна додати зелений лук. Смачного.

Кількість порцій 6
Час приготування 40 хв

  1. 1. Дикий рис — 500 г.
  2. 2. Родзинки — 200 г.
  3. 3. Курага — 100 г.
  4. 4. Фісташки — 50 г.
  5. 5. Міцно заварений чай з бергамотом — 1 стакан
  6. 6. Оливкова олія — 2 ст. л.
  7. 7. Вершкове масло — 1 ст. л.
  8. 8. Морська сіль — 0,5 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Зварити рис.

  2. Ізюм замочити в чаї з бергамотом.

  3. Курагу нарізати довгими смужками.

  4. У невеликій сковороді розігріти вершкове масло, обсмажити курагу протягом 2 хвилин.

  5. Готовий рис відкинути на друшляк, не промивати.

  6. У гарячий рис додати курагу, фісташки. Ізюм віджати і також додати в рис, все гарненько перемішати.

  7. Посолити за смаком і заправити оливковою олією.