Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти другі страви легкий обід літо › Картопляна тортілья
Картопляна тортілья

Картопляна тортілья

Все більше і більше переконують нас різні рецептники, що саме страви з картоплі найпопулярніші. Дуже люблять люди картоплю, тому і придумують різні способи її приготування. Існує дуже багато різних химерних страв з цим продуктом, але не забуваємо і про те, що нам потрібні також страви "на кожен день". Одне з таких - картопляна тортилья. Дуже проста страва, саме для тих, у кого немає часу вигадувати щось складне і цілий вечір стояти біля плити. Але при цьому страва виходить дуже соковитою, легкою і дуже смачною. Скоринка, яка виходить зверху страви при запіканні, сподобається вам і всім, хто буде куштувати цю страву. Помідори додадуть соковитість, а картопля робить страву досить ситною.

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Картопля — 5 шт.
  2. 2. Яйця — 4 шт.
  3. 3. Помідори — 2 шт.
  4. 4. Сметана — 125 мл.
  5. 5. Сир Фета — 100 г.
  6. 6. Сир — 50 г.
  7. 7. Цибуля-порей — 0,5 шт.
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Чорний мелений перець — за смаком
  10. 10. Соняшникова олія — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Картоплю промити і очистити від шкірки.

  2. Картоплю нарізати кружечками і викласти шарами в форму для випікання, яку попередньо змастити соняшниковою олією. Посолити за смаком.

  3. Збити яйця, до них додати сметану, за смаком посолити, поперчити і добре перемішати, щоб вийшла однорідна маса.

  4. Лук-порей нарізати півкільцями.

  5. Сир натерти на середній терці.

  6. Помідори нарізати також півкільцями.

  7. Додати в однорідну суміш цибулю, тертий сир і сир Фета. Гарненько перемішати і залити у форму зверху картоплі.

  8. Зверху на масу викласти шар з нарізаних помідорів.

  9. Форму для запікання поставити в духовку, розігріту приблизно до 170-180°С і випікати протягом 40 хвилин.