Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти другі страви птиця літо › Полента з курячим соусом
Полента з курячим соусом

Полента з курячим соусом

Полента - страва італійської кухні, каша з кукурудзяного борошна, аналог мамалиги. Вона готується замішуванням кукурудзяного борошна у воді дерев'яною ложкою протягом 40 хвилин або поки вона не загусне, щоб триматися на ложці. Якщо в поленті залишилися грудочки, потрібно долити ще трохи бульйону або води і вони пропадуть. Вибираючи кукурудзу, натискають пальцем на зерно - якщо воно тріскається, кукурудза молода і соковита. Зазвичай полента не підноситься, як окрема страва, а подається з овочами, м'ясом, зеленню, грибами. Подають поленту з різноманітними соусами і тертим гострим сиром, прикрашають листочками базиліку.

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Крупа кукурудзяна — 200 г.
  2. 2. Вода — 1 л.
  3. 3. Фарш курячий — 200 г.
  4. 4. Паста томатна — 1 ч. л.
  5. 5. Сметана 20% — 4 ст. л.
  6. 6. Лавровый лист — 1 шт.
  7. 7. Часник — 2 шт.
  8. 8. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  9. 9. Олія оливкова — за смаком
  10. 10. Перець чорний мелений — за смаком
  11. 11. Перець білий мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Закип'ятити воду в каструлі, поступово висипати крупу в воду, змішувати 30-40 хвилин, до загустіння.

  2. Для приготування соусу необхідно розігріти сковороду, влити оливкову олію, обсмажити подрібнені часник з цибулею, додати в сковороду фарш, обсмажити на сильному вогні. Додати сметану і томатну пасту, влити 50 мл. води, перемішати. Наприкінці додати чорний і білий мелений перець за смаком.

  3. При подачі викласти на тарілку готову кашу, зверху викласти м'ясний соус.