Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти другі страви другі страви риба › Горбуша, запечена в духовці
Горбуша, запечена в духовці

Горбуша, запечена в духовці

Перед вами рецепт горбуші, запеченої в духовці з томатною пастою і овочами. Це зовсім не складне, але оригінальне блюдо з пікантним смаком. Горбуша, приготована таким чином виходить неймовірно ніжна і не суха. Для томатного соусу в даному рецепті рекомендується брати рідку томатну пасту. Якщо ж у вас вона густа, то розбавте її водою. Якщо ж навпаки ви взяли аж надто рідку пасту, то можете додати буквально одну чайну ложку просіяного борошна і тоді соус загусне. Рибу можна використовувати також лосось і форель (або менш жирні сорти, якщо ви дотримуєтеся дієти), а крім помідорів непогано підійде солодкий перець. Подавати горбушу, запечену в духовці можна як окрему страву або ж з гарніром (наприклад рис або картопляне пюре).

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 20 г
  2. 2. Горбуша (або лосось) — 400 г
  3. 3. Цибуля — 100 г
  4. 4. Паста томатна — 100 г
  5. 5. Помідори — 220 г
  6. 6. Цукор — 5 г
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Часник — 1 зуб.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. З стейків горбуші видалити всі кістки і розрізати стейки на половинки. На пласку тарілку просіяти борошно і сіль. Сковорідку з олією розігріти. Кожну половинку обваляти в борошні і підсмажити до золотистої скоринки.

  2. Помідори помити і нарізати кубиками. Цибулю і часник очистити від лушпиння і подрібнити. На розігрітій сковороді з олією обсмажити цибулю і часник кілька хвилин.

  3. Додати в сковороду томатну пасту, сіль, цукор, помідори. Тушкувати кілька хвилин. Духовку розігріти до 180 градусів.

  4. У форму або індивідуальні формочки для запікання в духовці викласти рибу і залити її соусом. Запікати близько 20 хвилин. Подавати гарячою, прикрасивши зеленню.