Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти другі страви важкий м'ясо › Кололік - вірменський суп із баранини
Кололік - вірменський суп із баранини

Кололік - вірменський суп із баранини

Кололік - вірменський суп із баранини, а по своїй суті - це ще один варіант супу з фрикадельками, але фарш для фрикадельок обов'язково повинен бути з баранини. Але не думайте, що все так просто. Цей супчик - це непростий супчик. Тому як для його приготування потрібен час, не півдня, звичайно, але мороки з цим супчиком трошки є. Але повірте це того варто. Адже східні страви вони всі трохи складні і вигадливі, з родзинкою, але смак у цих страв виходить просто приголомшливий і неземний. Недарма ж кажуть "схід - справа тонка". Кололік - це чудовий суп, яким можна досхочу наїстися, причому з великим, великим задоволенням. Бульйон виходить наваристий, запашний, густий. Приємного апетиту!

Кількість порцій 6
Час приготування 120 хв

  1. 1. Баранина на кістці (м'якоті має бути багато) — 1000 г.
  2. 2. Рис круглозернистий — 1/2 ст.
  3. 3. Яйце куряче — 2 шт.
  4. 4. Петрушка — 1 пучок.
  5. 5. Кінза — 1 пучок.
  6. 6. Базилік — 5-6 великих листочків
  7. 7. Томати у власному соку очищені — 500 г.
  8. 8. Томатна паста — 3 ч. л.
  9. 9. Цибуля ріпчаста — 3 шт.
  10. 10. Часник — 2 зубчики
  11. 11. Манна крупа — 2 ст. л.
  12. 12. Вершкове масло — 2 ст. л.
  13. 13. Картопля молода (середнього розміру) — 5 шт.
  14. 14. Хмелі-сунелі — 2 ч. л.
  15. 15. Сіль — за смаком
  16. 16. Суміш перців — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. М'ясо вимити, покласти в каструлю з водою і поставити на вогонь. Довести до кипіння і зняти піну. Додати сіль, суміш перців варити на слабкому вогні протягом години.

  2. Тим часом відварити рис і остудити його.

  3. Цибулю очистити, дрібно нарізати і обсмажити у вершковому маслі до прозорості. Всю зелень дрібно насікти, змішати з рисом і смаженою цибулею. Додати сіль, суміш перців і перемішати.

  4. Картоплю очистити, нарізати великими часточками і залити холодною водою.

  5. Часник дрібно насікти.

  6. Готове м'ясо витягти з бульйону і остудити протягом 20 хвилин. Бульйон зняти з вогню, процідити і накрити кришкою.

  7. М'ясо відділити від кістки і подрібнити в блендері. Додати манну крупу, яйця, 1 ч. л. хмелі-сунелі, сіль і суміш перців. Гарненько перемішати.

  8. У бульйон викласти картоплю і томати (цілі) разом із соком. Поставити на вогонь, довести до кипіння і додати томатну пасту і 1 ч. л. хмелі-сунелі. Варити на слабкому вогні 5-7 хвилин.

  9. З готового фаршу зробити тефтельки розміром з невелике яйце, всередину кожної покласти начинку з рису і зелені. Тефтельки повинні вийти щільними і надійними, щоб в процесі варіння не розвалилися.

  10. Викласти тефтелі в бульйон на ложечці акуратно. Тепер додати часник і залишки рисової начинки із зеленню і цибулею. Включити мінімальний вогонь і варити протягом 5 хвилин.