Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти другі страви другі страви риба › Риба на грилі з имбирно-манговим соусом
Риба на грилі з имбирно-манговим соусом

Риба на грилі з имбирно-манговим соусом

Перед вами рецепт риби на грилі з имбирно-манговим соусом. Риба на грилі виходить дуже ніжна і соковита, але найбільш виграшним в цій страві є кисло-солодкий манговий соус, який надає страві пікантності. Фруктові соуси підходять до риби ідеально. У даний же соус можна для смаку додати наступні інгредієнти (як окремо, так і поєднуючи їх): сухе біле вино, апельсиновий сік, мускатний горіх, часник, помідори, сік лайма, червону цибулю. Рибу рекомендується брати білу, нежирних і средньожирних сортів. Добре підійде палтус, окунь, хек, минтай. У вигляді гарніру можна подати овочі, рис і картопляне пюре.

Кількість порцій 4
Час приготування 25 хв

  1. 1. Риба — 440 г.
  2. 2. Олія оливкова — 10 мл.
  3. 3. Сіль — за смаком
  4. 4. Перець чорний мелений — за смаком
  5. 5. Імбир — 10 г.
  6. 6. Сік манго — 150 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розігріти гриль або мангал. Рибу (філе) покласти в миску, додати сіль, перець, оливкову олію. Залишити маринуватися близько 15 хвилин. Гриль змастити олією.

  2. Викласти рибу на гриль і смажити приблизно 5 хвилин з кожного боку. У сік додати тертий імбир, уварити в сотейнику (об'єм повинен зменшитися втричі). Викласти рибу на тарілки і прикрасити соусом.