Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти гарнір легкий плита осінь › Смажена картопля із оливками та лимоном по-марокканськи
Смажена картопля із оливками та лимоном по-марокканськи

Смажена картопля із оливками та лимоном по-марокканськи

Якщо ви великий поціновувач картоплі смаженої, тушкованої, вареної, товченої, але ви б хотіли якось урізноманітнити цю одноманітність, а у вашому холодильнику нічого крім картоплі, лимона і баночки оливок немає, то можете сміливо готувати страву "смажена картопля із оливками та лимоном по-марокканськи". Для цієї страви не потрібно особливої ​​майстерності. Його може приготувати будь-яка людина, навіть та, яка ненавидить куховарити. Адже все в цьому рецепті дуже просто. До того ж страву не потрібно нічим доповнювати, адже сама по собі страва може бути повноцінним обідом, сніданком або вечерею, а її приготування не забере у вас багато часу.

Кількість порцій 4
Час приготування 25 хв

  1. 1. Оливки — 50 г.
  2. 2. Картопля — 450 г.
  3. 3. Олія оливкова — 20 мл.
  4. 4. Лимон — 1 шт.
  5. 5. Кумин — 5 г.
  6. 6. Вода — 200 мл.
  7. 7. Петрушка — 50 г.
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Із оливок видалити кісточки і дрібно їх нарізати. Картоплю помити, нарізати скибочками. Лимон помити, видавити сік, а цедру натерти на дрібній тертці.

  2. Змішати в мисці олію, лимонний сік, цедру, оливки, сіль і спеції. Додати картоплю, добре перемішати і викласти на розігріту сковороду. Обсмажити з усіх боків, потім додати воду і тушкувати близько 12-15 хвилин на невеликому вогні.