Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти десерти європейська весна › Шоколадні млинці
Шоколадні млинці

Шоколадні млинці

Млинці - домашні, апетитні, "мамині" - люблять всі. Однак, при всіх перевагах страви, вона все ж таки залишається доволі буденною. А от якщо додати до млинців трохи шоколаду, вони вмить перетворюються на більш вишукане частування, яке цілком можна запропонувати не тільки до сімейного сніданку, але і на романтичну вечерю. Особливо якщо полити готові млинці розтопленим на водяній бані шоколадом, подати їх зі збитими вершками або кулькою морозива - тут вже справа за вами. Головне, що вони у будь-якому випадку слугуватимуть чудовою основою для ситного десерта.

Кількість порцій 4
Час приготування 50 хв

  1. 1. Яйця — 3 шт.
  2. 2. Цукор — 4 ст.л.
  3. 3. Какао-порошок — 2 ст.л.
  4. 4. Ванільний цукор — 1 пакетик
  5. 5. Молоко — 0,5 л
  6. 6. Мука — 10 ст.л. (з гіркою)
  7. 7. Картопляний крохмаль — 3 ст.л. (з гіркою)
  8. 8. Чорний шоколад — 50 г
  9. 9. Сода — 0,5 ч.л.
  10. 10. Оцет — 0,5 ч.л.
  11. 11. Рослинна олія для смаження — 10 ст.л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Шоколад поламайте не шматочки, викладіть у велику миску та нагрівайте на водяній бані.

  2. Коли шоколад розтопиться, влийте молоко і ретельно перемішайте. Зніміть з вогню. Остудіть.

  3. Додайте яйця, цукор, ванільний цукор і какао, перемішайте.

  4. Поступово введіть просіяне борошно і крохмаль, перемішайте, щоб не було грудочок, після чого злегка збийте тісто вінчиком або міксером.

  5. Соду погасіть в оцеті, введіть до тіста, добре перемішайте. Дайте тісту постояти приблизно 20 хвилин.

  6. Прогрійте сковороду і, кожного разу піливаючи до неї рослинної оліїї, смажте млинці.