Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти десерти яйця обід осінь › Лимонний кекс із білим шоколадом
Лимонний кекс із білим шоколадом

Лимонний кекс із білим шоколадом

Дивно, але кекси готували ще в Стародавньому Римі. На жаль, не відомо, яка саме назва цього десерту у римлян, але те, що ця страва має таку історію, - це вже цікавий факт. Незвично і те, що слово "кекс" прийшло до нас із старофранцузької, яке позначало об'єднання слів " фрукти " і " пиріг". Потім почали з'являтися різні цікаві рецепти цієї страви, і це викликало ще більший інтерес до десерту. Зараз ми вам пропонуємо рецепт кексу з білим шоколадом. Звичайно, цей шоколад на любителя, але все таки навіть якщо ви не його шанувальник, все одно ви не пошкодуєте, коли спробуєте перший шматочок. Це дуже легкий, приємний і смачний кекс .

Кількість порцій 8
Час приготування 70 хв

  1. 1. Масло вершкове — 200 г.
  2. 2. Цукор — 200 г.
  3. 3. Яйце куряче — 4 шт.
  4. 4. Цедра лимонна — 2 ст. л.
  5. 5. Екстракт ванільний — 2 ч. л.
  6. 6. Сік лимонний — 100 мл.
  7. 7. Борошно пшеничне — 280 г.
  8. 8. Розпушувач — 1 ч. л.
  9. 9. Мигдаль мелений — 50 г.
  10. 10. Сіль — за смаком
  11. 11. Шоколад білий — 100 г.
  12. 12. Вершки 30% — 50 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Духовку розігріти до 210°С. Масло розтопити в каструлі. З двох лимонів зняти цедру, видавити сік. Яйця збити з цукром, всипати сіль, перемішати. Борошно і розпушувач просіяти в окрему миску.

  2. У суміш яєць і цукру висипати борошно і розпушувач, влити сік лимонів, додати ваніль і мигдаль, всі інгредієнти перемішати до однорідної маси.

  3. Додати в загальну суміш масло, повторно перемішати все в мисці.

  4. Форму для кексу застелити кулінарним папером, викласти у форму тісто. Випікати в заздалегідь розігрітій духовці 20 хвилин, зменшити температуру до 180°С, випікати при зниженій температурі 30 хвилин.

  5. Готові кекси остудити. Розтопити білий шоколад на водяній бані, влити нагріті вершки до шоколаду, перемішати. Змастити кожен кекс шоколадною сумішшю.