Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти десерти європейська фрукти весна › Банани з трьома соусами
Банани з трьома соусами

Банани з трьома соусами

Представляємо вашій увазі прекрасний рецепт чудесного десерту. Такий десерт буде дуже до речі для любителів здорової їжі. Адже , такий десерт набагато корисніше звичайних цукерок. До речі , банан містить велику кількість калію , який дуже корисний для нашого мозку , серця і м'язів. Залізо , натрій , магній , фосфор і кальцій - це далеко неповний набір мікроелементів , який присутній в банані . Вітаміни , які містяться в банані , а саме A , B1 , B2 , B3 , B6 , B9 підвищують працездатність , роботу мозку , допомагають протистояти дратівливості , стресу , безсонні. Ви можете приготувати такі банани на сніданок - таким початком дня ви порадуєте не тільки себе , а й свій організм.

Кількість порцій 8
Час приготування 30 хв

  1. 1. Волоські горіхи (очищені) — 4 ст. л.
  2. 2. Банани — 8 шт.
  3. 3. Цукор — 300 г.
  4. 4. Вода — 6 ст. л.
  5. 5. Цедра 1 апельсина — 3 смужки
  6. 6. Масло вершкове — 5,5 ст. л.
  7. 7. Шоколад гіркий (не менше 70%) — 250 г.
  8. 8. Мед — 1 ст. л.
  9. 9. Вершки жирністю 35% — 2 ст. л.
  10. 10. Цукрова пудра — 1 ст. л.
  11. 11. Маскарпоне — 250 г.
  12. 12. Ванільний цукор — 0,5 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Приготувати соус тоффі. У сотейник покласти цукор, апельсинову цедру і 2 ст. л. води. Варити, помішуючи, на повільному вогні до отримання карамелі золотистого кольору. Додати вершкове масло (2,5 ст. л.), 4 ст. л. води і нагрівати 1-2 хв., після чого зняти з вогню і видалити апельсинову цедру.

  2. Приготувати шоколадний соус. Шоколад розламати на невеликі шматочки, скласти у вогнетривку миску і поставити на водяну баню. Додати вершкове масло (3 ст. л.) і готувати на невеликому вогні до отримання однорідної маси. Додати мед, розмішати, зняти з вогню і дати охолонути.

  3. Приготувати ванільний соус. В окремий посуд влити вершки, покласти цукрову пудру і збити в густу піну. Додати маскарпоне і ванільний цукор, ретельно перемішати.

  4. Горіхи посікти ножем у велику крихту.

  5. Банани очистити, розрізати уздовж навпіл, розкласти на персональних сервірувальних тарілках. Помазати ванільним кремом, полити шоколадним соусом і соусом тоффі. Посипати горіхами і подати до столу.