Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти торти українська торти літо › Буряково-шоколадний торт
Буряково-шоколадний торт

Буряково-шоколадний торт

Скільки ж існує рецептів різних тортів, в яких одним з основних інгредієнтів є шоколад? Незліченно багато. Але от хочеться чогось новенького, ексклюзивного і незвичайного. Хочеться іноді експериментів, з'єднання несумісного. Якщо ви любите експерименти на кухні і любите нові, цікаві рецепти, тоді приготуйте буряково-шоколадний торт. На перший погляд, здавалося б де буряк, а де шоколад. Це дві різні речі. Буряк - це овоч і зовсім не поєднується з шоколадом. Але ж суть експериментів і полягає в тому, щоб об'єднати абсолютно непоєднувані інгредієнти, щоб у кінцевому результаті отримати смачний торт. Приготувавши такий десерт, ви залишитеся дуже задоволеними.

Кількість порцій 8
Час приготування 130 хв

  1. 1. Борошно — 200 г.
  2. 2. Цукор коричневий — 80 г.
  3. 3. Буряк — 250 г.
  4. 4. Шоколад темний (70%) — 200 г.
  5. 5. Масло вершкове — 200 г.
  6. 6. Цукрова пудра — 100 г.
  7. 7. Какао порошок — 25 г.
  8. 8. Яйце — 3 шт.
  9. 9. Ваніль (пачка) — 1 шт.
  10. 10. Розпушувач — 10 г.
  11. 11. Лимонний сік — 5 мл.
  12. 12. Сіль — 3 г.
  13. 13. Смородина — 100 г.
  14. 14. Гілочки червоної смородини (щоб прикрасити) — 80 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Буряк відварити, охолодити. Шоколад розламати, розтопити на водяній бані. Буряк дрібно натерти, з'єднати з шоколадом, збити в блендері до однорідної маси. Розм'якшене вершкове масло збити з цукровою пудрою до пишності.

  2. Відокремити білки від жовтків. Частину з жовтками збити з коричневим цукром до пишної піни. Бурякову масу змішати зі збитим маслом, перемішати. Додати жовтки, ваніль, все обережно збити. Додати просіяне борошно з розпушувачем та какао. Замісити. Обережно ввести білки шляхом складання, знизу вгору.

  3. Тісто викласти у змащену форму, зверху насипати смородину, трохи прдавити її. Випікати в розігрітій до 180°С духовці. Охолодити, присипати цукровою пудрою, прикрасити гілочками червоної смородини.