Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти випічка французька зима › Торт "Крокембуш"
Торт "Крокембуш"

Торт "Крокембуш"

Крокембуш - солодкий французький шедевр. Торт являє собою конструкцією у формі конуса. Маленькі заварні булочки наповнені кремом, є основою десерту. Їх викладають гіркою, і скріплюють шоколадом або карамеллю. Прикрасою для десерту послужать зацукровані або свіжі квіти, горіхи, фрукти, і, звичайно ж, золотисті нитки карамелі, якими можна "розмалювати" торт. Випікають його на різні свята: Різдво, дні народження, весілля, хрестини. Ну а якщо вам просто захочеться в який-небудь день побалувати себе смачненьким, будь ласка! Даруйте собі радість щодня! І нехай сірі будні розчиняться в солодкому настрої.

Кількість порцій 12
Час приготування 150 хв

  1. 1. Борошно (пшеничне) — 170 г.
  2. 2. Цукор — 525 г.
  3. 3. Яйце — 10 шт.
  4. 4. Вода — 410 мл.
  5. 5. Вершкове масло — 150 г.
  6. 6. Вершки — 500 мл.
  7. 7. Мед — 6 ч. л.
  8. 8. Апельсин — ½ шт
  9. 9. Білий шоколад — 400 г.
  10. 10. Сіль — щіпка
  11. 11. Лайм — ½ шт
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У сотейник влити 250 мл. води. Додати шматочок вершкового масла (100 г.), 1 ст. л. цукру і щіпку солі. Поставити  на плиту (масло повинно повністю розчинитися), перемішати і довести до кипіння. Зменшити вогонь. Швидко помішуючи, помалу ввести в масу борошно і продовжувати перемішувати.

  2. Викласти тісто в миску, щоб трохи охололо. Потім, в тісто вбити по одному яйцю (4 шт.). Додаючи кожне яйце, не припиняти інтенсивно помішувати дерев'яною ложкою. Продовжувати збивати тісто, до отримання однорідної маси.

  3. Деко натерти вершковим маслом і посипати борошном. Викласти тісто в кондитерський мішок і видавити на лист маленькі кружечки (замість кондитерського мішка можна використати міцний поліетиленовий пакет). Між тістом залишити місце, приблизно по 2 см, щоб булочки змогли піднятися. Відправити випікати в духовку розігріту до 180ºС градусів на 20 хвилин. Коли булочки будуть готові, дати їм повністю охолонути.

  4. Перейти до приготування начинки - заварного крему. У каструлю влити 500 мл. вершків. Підігріти вершки на повільному вогні. Тим часом в глибоку миску вбити 6 яєць, додати 6 ч. л. меду і гарненько збити вінчиком. У масу додати дрібно натерту цедру половини апельсина. Помалу ввести в масу підігріті вершки. При цьому, не переставати ретельно збивати вінчиком, щоб яйця не згорнулися. Потім повернути в каструлю, і не припиняючи помішувати, поставити на повільний вогонь. Готувати, поки крем не загустіє. Перекласти готовий крем в миску і дати повністю остигнути.

  5. З ватману або будь-якого щільного картону скрутити великий кульок-конус, край закріпити скотчем. Кінчик конуса зрізати (приблизно 10 см. завдовжки). Обернути картонний конус фольгою, акуратно зняти і вставити його всередину паперу. Форма для формування торта готова. Тепер слід помістити його у банку або вазу.

  6. Білий шоколад (400 г.) поламати на шматочки і розтопити на водяній бані. Потім, частину кожного тістечка занурити в отриману шоколадну масу і помістити в край паперового конуса. Далі, покласти ще 3 булочки. Викласти булочки одну за іншою, змочуючи в шоколаді. Продовжувати укладати їх щільними горизонтальними пластами, поки не заповниться увесь конус. Останній пласт має бути пласким. Наповнений конус поставити на ніч в холодильник або прохолодне місце.

  7. Коли шоколад захолоне, перевернути торт на блюдо. Акуратно підняти конус і зняти фольгу.

  8. Залишилося приготувати карамель. У склянку вижати сік половинки лайму. У каструлю з товстим дном покласти 100 г. цукру і влити 5 ст. л. води. Поставити ємність на плиту, постійно помішуючи довести сироп до кипіння. Додати сік лайму. Як тільки сироп набуде темно-золотистого кольору - карамель готова.

  9. Карамеллю побризкати увесь торт. Можна зробити у такий спосіб: вилку опустити в карамель (виймаючи вилку, карамель трохи охолоне і потягнеться золотистими ниточками) і нанести на крокембуш.