![Пиріг з грушами і мигдалевим кремом](https://img3.zakaz.ua/upload519478ded834a518154914f3ff5d5d95.jpg.350x.jpg)
Пиріг з грушами і мигдалевим кремом
- 1. Борошно — 200 г
- 2. Вершкове масло — 135 г
- 3. Вода — 4 ч.л.
- 4. Мигдаль — 100 г
- 5. Цукор — 1/4 склянки
- 6. Яйця — 2 шт.
- 7. Абрикосовий джем — 4 ч.л.
- 8. Груші — 3 шт.
- 9. Лимон — половинка
-
NOVUS Рівне Гагаріна, 26
-
NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
-
NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
-
Auchan Київ Лугова 12
-
METRO Житомир проспект Незалежності 55В
-
Біотус Київ
-
Таврія В Одеса
-
METRO Львів Дж Вашингтона 8
-
METRO Чернівці
-
Ultramarket Подол Київ
-
METRO Полтава
-
METRO Івано-Франківськ
-
METRO Кривий Ріг
-
METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
-
Таврія В Харків
-
Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
-
Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
-
Auchan Почайна
-
Космос Одеса Академічна 28
-
Auchan, Велика Кільцева 4
-
Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
-
Auchan Київ Біличі
-
Таврія В Івано-Франківськ
-
ЕкоМаркет Радунська
-
MEGAMARKET Подол Київ
-
ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
-
Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
Ultramarket Сурикова
-
За Раз Сурікова
-
AlcoHub Сурікова
-
Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
MEGAMARKET Сурикова
-
METRO Київ Кільцева 1В
-
METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
-
METRO Одеса Аеропортівська 29
-
ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
-
METRO Рівне
-
METRO Київ Троєщина
-
METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
-
Master Zoo Київ
-
Auchan Житомир Київська, 77
-
Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
-
METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
-
Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
-
Auchan Київ Антоновича 176
-
Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
-
WineTime Київ Бажана 1е
-
Winetime Івано-Франківськ
-
WineTime Львів
-
WineTime Дніпро
-
Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
-
Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
-
METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Вершкове масло (110 г.) нарізати кубиками, викласти у велику миску, просіяти туди ж борошно.
Порубати все ножем до стану крихти, додати 3 ч.л. холодної води і замісити тісто. Як тільки воно стане однорідним і еластичним, скачати його в кулю, загорнути в харчову плівку і прибрати в холодильник.
Тим часом розігріти духовку до 190°C.
Приготувати мигдалеву начинку. Мигдаль злегка підсмажити на сухій сковороді. Остудити і подрібнити блендером до стану дуже дрібної крихти. Додати до мигдалю 25 г. м'якого вершкового масла та цукор і знову перетерти все блендером до кремоподібного стану. Додати в цю масу одне ціле яйце і один білок (жовток не знадобиться) і все добре збити.
Дістати з холодильника тісто, викласти його в змащену маслом форму для пирога, сформувавши бортики по краях. На тісто викласти мигдалеву начинку.
Груші очистити від шкірки, розрізати навпіл і видалити сердцевинки. З лимона віджати сік і полити їм половинки груш.
Кожну половинку нарізати тонкими часточками поперек. За допомогою лопатки для торта перенести груші і викласти їх на мигдалеву начинку сердцевинкою вниз. Злегка натиснути на основу кожної груші, щоб часточки лягли у вигляді "драбинки".
Поставити форму в розігріту духовку і запікати пиріг приблизно 50-55 хвилин, до золотисто-коричневого кольору.
Для глазурі в маленьку каструльку викласти джем, розбавити 1 ч.л. води (або більше, за необхідністю) і трохи прогріти його. До речі, замість води можна також використовувати бренді.
Змастити отриманою глазур'ю поверхню пирога. При подачі його можна також злегка посипати цукровою пудрою.