Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти випічка духовка французька літо › Персиковий тарт татен
Персиковий тарт татен

Персиковий тарт татен

Всім, напевно, відома багата історія цього надзвичайно смачного французького пирога. Все-таки нагадаємо. Одна з сестер Татен в метушні забула про яблучки, що підігріваються на плиті, і згадала про них лише тоді, коли цукор вже почав пригорати. Рятуючи безглузду ситуацію, кмітлива дівчина накрила закарамелізовані яблука тонким шаром тіста. Після випікання в духовці їй нічого не залишалося, як просто перевернути його на тарілку. Божевільне захоплення гостей посприяло появі «пирога навиворіт» в меню готелю сестер Татен. Після чого така цікава версія звичайного пирога розлетілася на весь світ і стала несамовито популярною. Ех, всім би нам так вдало кулінарно «помилятися».

Кількість порцій 8
Час приготування 60 хв

  1. 1. Масло вершкове — 80 г
  2. 2. Персики — 4 шт.
  3. 3. Тісто — 1 уп.
  4. 4. Цукор — 200 г
  5. 5. Вода — 200 мл
  6. 6. Яйце — 1 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Форму змастити маслом.

  2. Зварити карамель: для цього 200 г цукру розтопити в 200 мл води, додавши 50 г масла. На середньому вогні карамелізувати до загустіння і золотисто-коричневого кольору. Карамель викласти у форму.

  3. Персики, не знімаючи шкірки, розрізати на часточки і викласти на карамельний шар.

  4. Листкове тісто викласти на форму, піджати краї по діаметру форми, зайві шматки зрізати.

  5. Проколоти виделкою в декількох місцях (для виходу пари) і змастити яйцем.

  6. Випікати в розігрітій духовці при 230°С протягом 20-30 хв.

  7. Дати 5 хв відпочити і трохи охолонути тісту.

  8. Накрити тарілкою зверху і обережно перевернути так, щоб тарт татен залишився лежати у вас на сервірувальній тарілці.