Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти випічка легкий європейська зима › Апельсиново-ванільний кекс
Апельсиново-ванільний кекс

Апельсиново-ванільний кекс

Вашій увазі сьогодні із задоволенням пропонуємо рецепт чудесного десерту - апельсиново-ванільного кексу. Цей кекс буде дуже доречним до вечірнього чаю або кави. Також добре цей десерт вживати в якості сніданку. Адже, він дуже ситний і поживний. А ще, ви повинні його спробувати, бо він неймовірно смачний. Крім того, чудовий сонячний колір даного кексу прекрасно підніме вам настрій. Адже, кекс буде подібно сонечку в тарілці. Кекс дуже добре зберігається на протязі декількох днів, тому його добре готувати про запас. Такий кекс, наприклад, відмінно зарядить енергією вашого малюка на перерві або підніме вам настрій у складний робочий день.

Кількість порцій 8
Час приготування 45 хв

  1. 1. Апельсин — 1 шт.
  2. 2. Борошно — 200 г.
  3. 3. Розпушувач — 2 ч. л.
  4. 4. Ванільний цукор — 1 ч. л.
  5. 5. Яйця — 3 шт.
  6. 6. Цукор — 150 г.
  7. 7. Вершкове масло — 150 г.
  8. 8. Цукрова пудра — 100 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Масло кімнатної температури збити з цукром. По одному вбити яйця, перемішати.

  2. Додати в суміш терту апельсинову цедру і сік, вичавлений із апельсина.

  3. Змішати борошно, ванільний цукор і розпушувач. Сухі інгредієнти додати до масляної суміші. Перемішати.

  4. Тісто викласти у форму і випікати в духовці при 170ºС 30 хвилин.

  5. Остиглий кекс посипати цукровою пудрою.