Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти випічка європейська борошно › Лимонні мафіни з цедрою
Лимонні мафіни з цедрою

Лимонні мафіни з цедрою

Не дивлячись на те, що мафіни – традиційна випічка родом з Англії, пропонований варіант мафінів готують за американською рецептурою: сухі дріжджі замінюють розпушувачем, який і піднімає тісто. Використання вершкового масла робить мафіни «мокрими» і маслянистими на смак. Золотиста хрустка скоринка гармонійно поєднується з м'якою пористою текстурою кексу, а приємний цитрусовий аромат не залишить Вас байдужим. Готувати цю лимонну випічку – одне задоволення. Досить окремо змішати сухі і мокрі інгредієнти, а потім об'єднати їх в одній ємності і акуратно перемішати ложкою без використання міксера (тісто має бути з грудочками). Творіть, печіть – і отримуйте задоволення.

Кількість порцій 6
Час приготування 30 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 300 г.
  2. 2. Цукор — 100 г.
  3. 3. Масло вершкове — 100 г.
  4. 4. Яйце куряче — 2 шт.
  5. 5. Молоко — 100 мл.
  6. 6. Лимон — 120 г.
  7. 7. Розпушувач — 5 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Лимон помити, вичавити сік і зняти цедру. Яйця збити з цукром в пишну масу. Потім додати розм'якшене вершкове масло, лимонну цедру і сік одного лимона.

  2. Борошно з розпушувачем просіяти і додати їх до яєчно-масляної суміші. Потім влити молоко, і довести тісто до однорідної консистенції. Духовку розігріти до 200°C.

  3. Тісто вилити у формочки (заповнювати на 3/4) і поставити їх у духовку. Випікати кекси близько 25 хвилин.