Кукурудзяний хліб з чилі
Кукурудзяний хліб з чилі - це один із різновидів хліба. Печеться він на основі кукурудзяної муки. Традиційно цей хліб поширений на території Мексики і північної Америки. Хліб виходить не тільки розсипчастим, смачним, а й корисним. Адже кукурудзяне борошно - це багате джерело вітамінів і мікроелементів. Кукурудзяне борошно насичене вітамінами групи B, Е, А, РР, які дуже корисні для жіночої статі. Вони благотворно впливають на стан волосся і шкіри і допомагають впоратися з депресією.
Робиться кукурудзяний хліб з чилі елементарно, а результат виходить відмінний. Він ідеально підходить до м'яса і дуже добре поєднується з підливами. Смак хліба прекрасний, чудовий. Хліб виходить дуже пишним і пікантним.
- 1. Кукурудзяне борошно дрібного помелу — 250 г.
- 2. Борошно пшеничне — 0,5 ст.
- 3. Негострий червоний чилі — 2 шт.
- 4. Яйця — 2 шт.
- 5. Молоко — 2 ст.
- 6. Вершкове масло — 50 г.
- 7. Розпушувач тіста — 1 ч. л.
- 8. Сода — 0,5 ч. л.
- 9. Сіль — 2 ч. л.
- 10. Мускатний горіх (натертий) — щіпка
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Чилі очистити від насіння і білої м'якоті, нарізати довгими тонкими смужками. Яйця збити в піну, змішати з молоком і розтопленим вершковим маслом.
В іншій мисці змішати просіяне борошно, соду, сіль і, ретельно перемішуючи, всипати в яєчно-молочну суміш. Додати кукурудзяну крупу і чилі. Вимісити, щоб не було грудок.
Викласти прямокутну форму для кексу промасленим пергаментним папером і влити тісто. Випікати при температурі 200°С, поки верх не стане твердим, 25-30 хв. Трохи остудити і вийняти з форми. Посипати зверху тонко нарізаним чилі і крупною сіллю. Подавати теплим з сиром і яйцями.