Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти випічка холодильник європейська весна › Крекери з маком і чеддером
Крекери з маком і чеддером

Крекери з маком і чеддером

Крекери бувають солодкі або солоні. У тісто для солоних крекерів додають тертий сир, для солодких крекерів - коричневий цукор, подрібнені горіхи, мед. Тісто вимішувати потрібно не довго, щоб після випічки печиво виходило розсипчастим. Крекери можна вживати в їжу як самостійний продукт, так і використовувати їх для приготування різних закусок і салатів. Крекери з маком і сиром виходять ароматними та смачними і дуже подобаються дітям. Таке печиво чудово підійде до звичайнісінького вечірнього чаювання.

Кількість порцій 4
Час приготування 150 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 150 г.
  2. 2. Борошно кукурудзяне — 50 г.
  3. 3. Мак — 1 ст. л.
  4. 4. Сіль — 0,25 ч. л.
  5. 5. Розпушувач — 0,25 ч. л.
  6. 6. Масло вершкове — 125 г.
  7. 7. Сир чеддер — 200 г.
  8. 8. Вода — 6 ст. л.
  9. 9. Яйце куряче — 1 шт.
  10. 10. Сіль морська — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Змішати в мисці обидва види борошна, сіль, мак і розпушувач. Розм'якшене масло нарізати на шматочки, додати в миску з борошняної сумішші, вручну замісити тісто.

  2. Додати в борошняну суміш натертий сир і 4 ст. л. води. Перемішати. Якщо тісто сухе, додати ще трохи води.

  3. Викласти тісто на стіл, розкачати, згорнути навпіл, знову розкачати. Так повторити кілька разів. Розкачати в тонкий лист, розрізати на дві частини. Кожну половину згорнути в рулет, загорнути в харчову плівку, прибрати на 1 годину в холодильник.

  4. Духовку розігріти до 200°C. Викласти тісто на стіл, присипаний борошном. За допомогою формочки вирізати крекери. Викласти печиво на деко, застелене папером і змащене маслом.

  5. Яйце збити з невеликою кількістю води, змастити крекери яєчною сумішшю, зробити виделкою отвори в крекерах, посипати морською сіллю.

  6. Випікати протягом 12-14 хвилин до золотистого кольору. Охолодити готове печиво. Перед випіканням нової партії крекерів необхідно охолоджувати щоразу пергамент.