Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти випічка німецька випічка зима › Німецький різдвяний кекс "Штоллен"
Німецький різдвяний кекс "Штоллен"

Німецький різдвяний кекс "Штоллен"

Час свят прийшов і ми готові представити вашій увазі німецький різдвяний кекс "Штоллен". Знаменитий на весь світ німецький різдвяний кекс "Штоллен" має дуже цікаву і багату історію. Це кекс, який традиційно випікається в останніх числах перед різдвяним постом у Німеччині. Потім кекс настоюється довгі тижні до самого світлого Різдва і символізує собою немовля Христа в завісах. За своїм смаком - це насичений, ароматний, щільний кекс. При випічці кекс "Штоллен" вже наповнює ваш будинок чарівним і святим ароматом Різдва. Обов'язково рекомендуємо вам спробувати спекти німецький різдвяний кекс "Штоллен".

Кількість порцій 12
Час приготування 240 хв

  1. 1. Борошно — 500 г.
  2. 2. Цукор — 100 г.
  3. 3. Ром — 100 мл.
  4. 4. Сушена журавлина — 100 г.
  5. 5. Мигдаль — 100 г.
  6. 6. Родзинки — 175 г.
  7. 7. Терта лимонна цедра — 1 ч. л.
  8. 8. Молоко — 100 мл.
  9. 9. Дріжджі — 5 г.
  10. 10. Цукрова пудра — 100 г.
  11. 11. Вершкове масло — 200 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Родзинки та журавлину залити ромом. Залишити на 30 хвилин, потім додати мигдаль.

  2. Дріжджі розвести в теплому молоці, борошно змішати з цукром. Поступово вливати дріжджі в борошно, часто помішуючи. Залишити в теплому місці на 30 хвилин, поки не підніметься.

  3. Влити в суміш розтоплене масло. Додати терту цедру лимона, сухофрукти та горіхи, замочені в ромі. Замісити тісто.

  4. З тіста зробити корж довгастої форми. Поставити "Штоллен" в духовку, розігріту до 190°C. Накрити фольгою, випікати 1 годину. За 10 хвилин до закінчення випікання прибрати фольгу.

  5. Готовий "Штоллен" посипати цукровою пудрою. Загорнути кекс у фольгу і помістити в прохолодне місце на пару тижнів. Чим довше настоюється "Штоллен", тим він смачніший.