Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти випічка французька вершкове масло вечеря › Фісташково-мигдальний тарт
Фісташково-мигдальний тарт

Фісташково-мигдальний тарт

Смачний фісташково-мигдальний тарт – справжнє задоволення для ласунів і любителів горіхової випічки. Завдяки наявності горішків в начинці тарт набуває яскраво виражений горіховий смак, який вигідно підкреслює апельсинова цедра і пряність кардамон. Тісто для майбутнього десерту випікайте до рівномірного світло-коричневого кольору. Пекарські боби, які укладаються на тісто, служать своєрідним грузиком, що запобігає появі бульбашок. Нагріваючись, вони сприяють кращому пропіканню коржа. Для начинки можете взяти вже смажені горішки, або сирі, заздалегідь підсушені на сковороді.

Кількість порцій 6
Час приготування 65 хв

  1. 1. Фісташки несолоні — 300 г.
  2. 2. Масло вершкове — 250 г.
  3. 3. Борошно пшеничне — 225 г.
  4. 4. Мигдаль — 200 г.
  5. 5. Сік апельсиновий — 150 мл.
  6. 6. Апельсин — 1 шт.
  7. 7. Жовток яєчний — 6 шт.
  8. 8. Вершки — 2 ст. л.
  9. 9. Cіль — 0,5 ч. л.
  10. 10. Цукор кондитерський — за смаком
  11. 11. Кардамон — 25 зерен
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розтовкти приблизно 12 зерен кардамону в ступці і змішати з сухими інгредієнтами тіста і маслом в блендері. Додати жовток, вимішувати ще двадцять секунд.

  2. Після чого тісто вимісити вручну, сформувати лист товщиною 1-2 см. і покласти в холодильник на півгодини.

  3. Тісто розкачати завтовшки близько 5 мм., викласти його у форму для випікання (проткнути в декількох місцях виделкою). Потім форму прибрати в морозильник на 2 години.

  4. Після цього тісто прокласти пергаментним папером, а зверху на папір викласти пекарські боби. Форму поставити в розігріту до 180°С духовку і випікати 20 хвилин. Потім акуратно зняти з тіста боби і поставити форму ще хвилин на 5 в духовку. Остудити.

  5. Решту зерен кардамону розтерти в ступці і покласти в блендер з горіхами і цукром. Перемолоти, поки горіхи не стануть виділяти олію.

  6. Потім не вимикаючи блендер, влити сік апельсина. Молоти ще три хвилини. Дати охолонути, додати цедру апельсина і чотири жовтка. Добре перемішати.

  7. Викласти отриману начинку на корж і поставити тарт в духовку на 15 хвилин.

  8. У цей час змішати жовток з вершками в блендері.

  9. Вийняти тарт з духовки, змастити вершково-жовтковою сумішшю і знову поставити в духовку хвилин на 10.