Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти випічка важкий сніданок зима › Різдвяне печиво по-шведськи
Різдвяне печиво по-шведськи

Різдвяне печиво по-шведськи

Не дарма печиво називають саме Різдвяним. У ньому прихована загадкова таємниця цього казкового вечора напередодні Різдва. Печиво начебто несе свою магію з собою. Кожен, хто спробує його, відчує на собі цю магію. І незважаючи на назву, таку випічку можна готувати в будь-який інший день, бо печиво настільки смачне, що ваші рідні не захочуть чекати цілий рік, щоб ще раз його спробувати. Кардамон додає печиву такий ніжний аромат, який важко сплутати з чимось ще. А лимонна цедра не тільки наситить рідних і близьких, а й також подарує організму потрібну кількість вітаміну С. А це важливо не тільки в Різдвяний вечір, але і в будь-який інший день.

Кількість порцій 10
Час приготування 180 хв

  1. 1. Борошно — 200 г.
  2. 2. Кардамон — 2 ч. л.
  3. 3. Масло вершкове — 150 г.
  4. 4. Цукор — 150 г.
  5. 5. Ваніль — 1 ст. л.
  6. 6. Яйца — 1 шт.
  7. 7. Цендра лимонна — 1 ч. л.
  8. 8. Цукор кольоровий — 100 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку потрібно змішати борошно з кардамоном і сіллю. Збити масло з цукром до однорідної маси. Додати в суміш яйце, ваніль, лимонну цедру і все ретельно перемішати міксером.

  2. Далі готувати тісто. Обидві суміші змішати. Розділити тісто на дві рівні частини і скачати з них "ковбаски".

  3. Тісто повинне охолонути, тому його потрібно поставити в холодильник на 2 години. Охолоджене тісто обкатати в кольоровому цукрі і нарізати з нього печиво.

  4. Випікати в духовці на пергаментному папері при температурі 160ᵒC приблизно 20-25 хвилин.