Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти закуски вечірка літо › Мішечки з м'ясом та грибами
Мішечки з м'ясом та грибами

Мішечки з м'ясом та грибами

Звичайно, готове листкове тісто можна і купити в магазині. Але ж можна ж і приготувати самому. Не дивлячись на те, що листкове тісто - це не дріжджове, все одно воно вимагає до себе особливої ​​уваги і скрупульозності при приготуванні. Але завдяки маслу, яке випаровується під час запікання, між шарами тіста потрапляє повітря, і воно піднімається. Тому випічка і виходить така хрустка і з прослойками. Важливе місце займає при приготуванні тіста вершкове масло - це воно робить всю страву такою ніжною. Тому наші мішечки з м'яса і грибів і виходять такими соковитими та смачними. Така страва неодмінно стане центральною на вашому столі.

Кількість порцій 20
Час приготування 150 хв

  1. 1. Вершкове масло — 200 г.
  2. 2. Борошно — 330 г.
  3. 3. Цукор — 3 г.
  4. 4. Сіль — за смаком
  5. 5. Куряче стегно — 6 шт.
  6. 6. Майонез — 50 г.
  7. 7. Олія — 50 мл.
  8. 8. Перець чорний мелений — 5 шт.
  9. 9. Гриби печериці — 500 г.
  10. 10. Цибуля ріпчаста — 3 шт.
  11. 11. Сметана — 100 г.
  12. 12. Лавровий лист — 2 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Відварити курятину до готовності, близько години, додавши лавровий лист, чорний перець та сіль. Поки вариться курятина, нарізати гриби. Викласти гриби на сковорідку, попередньо змастивши її олією, та смажити 15 хвилин.

  2. Нарізати цибулю. Після того як гриби посмажаться 15 хвилин, додати до них порізану цибулю та смажити цю суміш ще 10 хвилин. Після 25 хвилин загального смаження грибів та цибулі, додати сметану та майонез, посолити та поперчити. І всю цю суміш смажити ще 5 хвилин, а потім залишити її охолоджуватися.

  3. З вареного м'яса видалити кістки, а саме м'ясо подрібнити. Потім змішати м'ясо зі смаженими грибами та цибулею. Потім приготувати листкове тісто. Для цього на робочу поверхню просіяти борошно та викласти порізане на шматочки вершкове масло. Порубати борошно з маслом ножем. До холодної води (120 мл.) покласти цукор (3 г.), сіль, та розмішати до повного розчинення. До рубаного борошна з маслом залити холодну воду та швидко замісити тісто. Тісто накрити вологою серветкою або рушником та виставити в холодне місце на 2 години (можна залишити в холодильнику на ніч). Тісто дістати з холодильнику та розкачати 2 рази, кожен раз складаючи тісто в 3-4 шари.

  4. Тепер взяти листкове тісто (500 г.) та тонко розкачати. Підготовлене тісто порізати на квадратики розміром приблизно  8 × 8 см. На кожен квадрат викласти суміш м'яса та грибів, десь по 1-2 чайній ложці. Потім із квадратів сформувати мішечки.

  5. Викласти мішечки на деко, змащене олією, та поставити в духовку на 30 хвилин при температурі 180°С. Готові мішечки подавати як закуску або окрему страву. Смачного.