Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти торти обід › Торт "Волоський горіх"
Торт "Волоський горіх"

Торт "Волоський горіх"

Звичайно, вам може здатися, що торт занадто складний, його приготування займає багато часу, та і впоратися з ним не під силу починаючій куховарці і молодий господині. Але це так здається тільки на перший погляд. Звичайно, цей торт складно назвати буденним, він скоріше підійде для будь-якого свята або незвичайного вечора. Але повірте, приготувавши його перший раз, ви забудете про страх як тільки спробуєте перший шматочок торта. Його аромат полонить кожного вашого гостя, а смак запам'ятається вам і вашим гостям надовго. Але горіхи не тільки мають цікавий смак, вони ж ще й дуже корисні для нашого організму. Думаємо, об'єднати приємне з корисним - це найкраще, що може поєднуватися в одній страві.

Кількість порцій 8
Час приготування 770 хв

  1. 1. Яйце — 6 шт.
  2. 2. Цукор — 320 г.
  3. 3. Борошно — 120 г.
  4. 4. Лимонний сік — 5 г.
  5. 5. Волоський горіх — 180 г.
  6. 6. Кориця — 5 г.
  7. 7. Сіль — 3 г.
  8. 8. Цедра апельсину — 20 г.
  9. 9. Олія — 20 г.
  10. 10. Молоко — 250 мл.
  11. 11. Кукурудзяний крохмаль — 20 г.
  12. 12. Ваніль (стручок) — 1 шт.
  13. 13. Вишнева настоянка — 15 г.
  14. 14. Вершкове масло — 300 г.
  15. 15. Білий шоколад — 100 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розігріти духовку до температури 180°С. В просіяне борошно додати подрібнені горіхи (30 г.), щіпку солі, кориці, перемішати. Розділити яйця на білки та жовтки. Збити білки з кількома краплями лимонного соку та з половинною норми цукру (60 г.) до стійких піків, маса повинна бути по консистенції, як на меренгу. Окремо збити жовтки із цукром, що залишився (60 г.), до білого та кремоподібного стану. Збивати потрібно близько 10 хвилин. Додати цедру лимона чи апельсина, лопаткою перемішати. Додати до збитих жовтків кілька ложок білків, лопаткою обережно перемішати. Мішати рухами, що направлені знизу вгору. Цю масу відправити до основних білків та дуже акуратно перемішувати тим самим способом.

  2. Додати до яєчної суміші просіяне борошно з горіхами, знову акуратно перемішати, робити це швидко, щоб яйця не осіли. Потім відкласти кілька ложок тіста до окремої ємності, додати туди олію, знову акуратно перемішати та відправити в основне тісто, швидко перемішати лопаткою. Викласти пишне тісто до форми, застелену пергаментом, утрамбувати, вирівняти та випікати близько 50 хвилин при температурі 180°С. Потім вимкнути духовку та залишити там ще на хвилин 5-10. Дати бісквіту обов'язково охолонути на решітці.

  3. Приготувати крем. Поставити молоко на плиту (на середній вогонь), злегка підігріти. Відлити трохи молока в миску з крохмалем, вінчиком перемішати до однорідності та вилити тонким струменем в молоко, що на плиті, додати ваніль, цукор (200 г.), варити до загусання та першої бульбашки, не забуваючи помішувати.

  4. Горішки подрібнити в блендері (150 г.), додати до готового крему, перемішати та охолодити до кімнатної температури, це дуже важливо! Але в холодильник не ставити!

  5. Збити вершкове масло, додати охолоджений горіховий крем, вишневу настоянку (кімнатної температури), збити до однорідності. Розтопити білий шоколад на водяній бані, охолодити та в кінці додати до крему, помішати вже лопаткою. Всі інгредієнти для крему повинні бути однакової кімнатної температури, інакше крем може згорнутися та доведеться його розігрівати. Поставити охолоджуватися, а потім в холодильник до невеликого загусання.

  6. Порізати бісквіт на 3-4 коржа, щоб корж добре різався, відправити його на 30 хвилин до морозилки. Покласти корж до форми, трохи просочити вишневою настоянкою, зовсім трохи, хоча, звичайно, можна й не просочувати, оскільки він дуже ніжний, легкий та пухкий, плюс ніжний та смачний крем. Змастити кожен корж кремом та відправити до холодильнику на ніч. Наступного дня витягнути торт з форми, прикрасити подрібненими горіхами та подавати до чаю.