Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти перші страви середній овочі обід › Суп-пюре із сочевиці
Суп-пюре із сочевиці

Суп-пюре із сочевиці

Всі знають, що їсти перші страви бажано щодня. Особливо це важливо для дітей, для їх зростаючого організму. Але й дорослим не слід нехтувати рідкими стравами, щоб не нажити собі проблем зі шлунком. Щоб якось урізноманітнити ваш раціон, пропонуємо спробувати приготувати суп із сочевиці. По-перше, велика різноманітність ще нікому не шкодила. По-друге, страва, безперечно, має бути корисною. У цьому вже не сумнівайтеся - сочевиця була відома ще в Давньому Єгипті як чудодійна рослина. У ній дуже багато рослинного білка і мала кількість жиру. Тому вона легко засвоюється організмом. А ще це сподобається тим, хто рахує калорії.

Кількість порцій 2
Час приготування 80 хв

  1. 1. Борошно — 12 г.
  2. 2. М'ята (суха) — 3 г.
  3. 3. Сочевиця (червона) — 210 г.
  4. 4. Перець червоний — за смаком
  5. 5. Паста томатна — 15 мл.
  6. 6. Олія — 50 г.
  7. 7. Масло вершкове — 20 г.
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Лимонний сік — 5 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Помити склянку сочевиці та поставити її варити бажано в скороварці. Води потрібно буде 2,5 літри. Варити потрібно близько години, оскільки в результаті такого довгого варіння, сочевиця розвариться повністю до пюреподібного стану.

  2. Коли сочевиця звариться відставити її та окремо, потрібно поставити на вогонь місткість, в котру налити олію, та додати вершкове масло. Нагріти масло та олію, додати борошно та просмажити. Коли борошно трохи просмажиться, додати томатну пасту. Томатна паста надасть супу і приємний колір, і приємний смак. Тепер просмажити масло, олію, борошно та томатну пасту. Потім, після того, як паста трохи просмажиться, потрібно туди ж (увага, не в суп, а в масло, олію, борошно та томатну пасту) додати червоний перець та м'яту. Постійно помішуючи трохи  пропарити (хвилини 2-3).

  3. Потім вилити цю суміш до сочевиці, додати сіль, та можна їсти. В Туреччині цей суп їдять, додаючи до тарілки трохи лимонного соку.