Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти консервація європейська обід літо › Варення з груш із маком
Варення з груш із маком

Варення з груш із маком

Початок осені дарує нам цей смачний і корисний фрукт – грушу. Варення з соковитих, наповнених насиченим ароматом шматочків груші в поєднанні з краплинкою лимонного соку, буде прекрасним десертом будь-якого святкового столу. Цей плід завжди серед людей вважався дуже корисним, адже плоди груші містять багато вітамінів та мінеральні солі заліза. Крім того, м’якоть груші краще засвоюється організмом, чим м’якоть яблука. Зрозуміло, що будь-яка людина цінить в їжі не тільки смакові властивості, тому не слід забувати і про духмяні, обсмажені зерна маку, що вдало доповнюють цілісність цієї повної енергії страви.

Кількість порцій 8
Час приготування 35 хв

  1. 1. Груші — 750 г
  2. 2. Цукор — 200 г
  3. 3. Мак — 1 ст. л.
  4. 4. Лимон — 1 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Груші помити, очистити, нарізати кубиками, покласти в каструлю і полити лимонним соком, засипати цукром і залишити на 1-2 години.

  2. Довести груші до кипіння, зменшити вогонь і варити 15-20 хвилин, обережно помішуючи і знімаючи піну. Половину варення подрібнити за допомогою блендера, а половину залишити шматочками.

  3. Насіння маку обсмажити на сухій сковорідці, потовкти у ступці. Повернути варення на вогонь, додати мак, варити 5-10 хвилин або до бажаної густоти, весь час помішуючи.